Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ & ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

http://www.agelioforos.gr/files/FAKALIS/staurow%20kalafati.jpghttp://rodosreport.gr/wp-content/uploads/2015/03/---------------------------.jpg


Ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τις ενδείξεις για την πορεία του Τουρισμού, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας επηρεάζει τον τουρισμό μας.
Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, όπως η μείωση των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά το μήνα Μάρτιο, μείωση που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ ανέρχεται στο 26% σε σχέση με πέρυσι.
Στασιμότητα και επιβράδυνση των κρατήσεων παρατηρείται στη βρετανική αγορά αλλά και στις κρατήσεις από τη Βόρεια Ευρώπη.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν και τα στοιχεία για τις κρατήσεις το μήνα Μάιο σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου καταγράφονται πτωτικές τάσεις.
Οι ενδείξεις και τα στοιχεία που υπάρχουν, πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η παράταση της αβεβαιότητας για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και τις σχέσεις με τους εταίρους της, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.
Την ίδια αρνητική επίπτωση έχει και ο τρόπος διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.