Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δελτίο στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καύσιμα και έξοδο από το ευρώ προτείνει ο κ. Λαπαβίτσας του ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καύσιμα και έξοδο από το ευρώ προτείνει ο κ. Λαπαβίτσας του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει συντεταγμένα το ευρώ, αναφέρει σε εκτενή συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσας. Για πρώτη φορά, στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος περιγράφει με λεπτομέρειες τις καταστροφικές συνέπειες του Grexit, με το οποίο φλερτάρει ο ίδιος και η κυβέρνηση: Σε αυτή την πορεία που «δεν θα είναι μία ευχάριστη περίοδος», θα χρειαστεί να τεθεί δελτίο «στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καύσιμα» και βεβαίως «θα υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση των κεφαλαίων» (δηλαδή στα χρήματα των ιδιωτών καταθετών), αλλά η χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει αν οικοδομήσει συμμαχίες με «τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, την Κίνα και το Ιράν», λέει ο κ. Λαπαβίτσας. 
Τις θέσεις αυτές του εξέχοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει σήμερα με άρθρο του στο capital.gr ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο κ. Λαπαβίτσας επανήλθε και σήμερα στο Mega, μετά από ανάλογες δηλώσεις και στη γερμανική Bild μέσα στο Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι «έχουμε υποχρέωση ως χώρα και έθνος να συζητήσουμε τα πάντα και όχι να ξορκίζουμε σενάρια που δεν μας αρέσουν».
Η Δράση καλεί την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις αυτές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της Ελλάδας είναι εντός Ευρωζώνης και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σύμμαχοί της δεν μπορεί παρά να είναι οι δυτικές χώρες, με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινές αξίες και επιδιώξεις. Οποιαδήποτε εναλλακτική είναι επικίνδυνη και καταστροφική.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ