Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου
 Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση.


Εν τω μεταξύ, αυτή η εξέλιξη αυτή έρχεται, καθώς διαφαίνεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, καθώς το email Χαρδούβελη φαίνεται πως τις "στοιχειώνει", καθώς οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 ύψους 2 δισ. ευρώ όπως εκτιμούν.

Απέναντι μάλιστα στο ενδεχόμενο οι εταίροι και δανειστές να σφίξουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά της πιστωτικής ασφυξίας η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει πρωτίστως στη πληρωμή μισθών και συντάξεων παρά των υποχρεώσεων της χώρας, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προβλέψεις πολιτικών και οικονομικών κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας ότι τα Ταμεία του κράτους δεν έχουν λεφτά και για τα δύο!


 Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς:
- ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αν και χαίρει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές δεν θέλουν να το βλέπουν και ο ίδιος δεν θέλει να έχει επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια

- στο Μέγαρο Μαξίμου όπως φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, θεωρούν ότι κύκλοι της ΕΕ επιχειρούν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση

- την ίδια ώρα η Κομισιόν διαμηνύει ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου» και ότι τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων

Κυβερνητικές πηγές τις τελευταίες ώρες δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν στην Αθήνα σαν μην υπάρχει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, κάνοντας τη σύγκρουση αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ώστε έστω την ύστατη ώρα να υπάρξει "καθαρή πολιτική λύση" στη Σύνοδο Κορυφής στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επιθυμούν οι δανειστές και σε καμία περίπτωση στη βάση των μνημονίων.


newsit.gr