Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Με γκολ του Σιώζου ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον καλύτερό του Παννεμεατικό

Kfp40avy 
Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε στην έδρα του με σκορ 1 – 0 τον καλύτερό του Παννεμεατικό και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ήταν μια ‘επαγγελματική’ νίκη του Αστέρα που πέτυχε σχετικά νωρίς το νικητήριο, όπως αποδείχτηκε, τέρμα του με τον Σιώζο και ακολούθως κατάφερε να μην επιτρέψει στον Παννεμεατικό, παρά την καθολική υπεροχή του, να φανεί επικίνδυνος, παρά μόνο μια φορά, για την εστία του. Αντίθετα ο Αστέρας είχε άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, η μία με διπλό δοκάρι στην ίδια φάση, για το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε τον αγώνα.

O20h8o2zΤο α’ μέρος ξεκίνησε με δύο τρομερές ευκαιρίες του Παννεμεατικού, που ο Λάππας τις σπατάλησε παράδοξα. Στο 2’ ο Μπάκας τον έχασε και αυτός άργησε να σουτάρει από καλή θέση, ενώ στο 7’ από εξαιρετική θέση, φάτσα με την εστία του Ρουμελιώτη, σούταρε άστοχα. Ο Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα και στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Παννεμεατικού σκόραρε. 
7mppxcg2 

Στο 11’ οι Αντωνόπουλος και Αλούσι συνδυάστηκαν στα δεξιά και ο τελευταίος έβγαλε με τη μία τη μπάλα στην άλλη πλευρά, όπου ο Σιώζος την έβαλε μπροστά του και με πλασέ την έστειλε στην απέναντι γωνία του εξερχόμενου τερματοφύλακα Κασκαντάμη. Υπέροχο τέρμα στη δημιουργία και στην εκτέλεση. 
YrloypgqΟ Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το μούδιασμα των παικτών του Παννεμεατικού και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι περίπου του 20’, όπου ο Παννεμεατικός, που έπαιζε με πολλούς μέσους και μόνο τον Ζήση στην κορυφή, άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα καλύτερα και ο αγώνας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου γινόταν προς την πλευρά της εστίας του Αστέρα, χωρίς όμως φάσεις κοντά σε αυτήν.
Wdqfnbzr
Ltga5nbjΣτο β’ μέρος ο Παννεμεατικός ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, αλλά η άμυνα του Αστέρα δεν είχε προβλήματα, παίζοντας ψύχραιμα και χωρίς να χάνει την αυτοκυριαρχία της. Οι παίκτες του Αστέρα δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, αλλά και οι παίκτες του Παννεμεατικού δεν είχαν καλές τελικές πάσες, ώστε να βρεθούν σε πλεονεκτικές θέσεις. Τα πολλά φάουλ που εύκολα σφύριζε ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος σε βάρος του Αστέρα και τα κόρνερ που κέρδιζε ο Παννεμεατικός δεν είχαν επιτυχή κατάληξη, μιας και οι αμυντικοί του Αστέρα μπλόκαραν τους επιθετικούς του Παννεμεατικού. Σε μόνο μια φάση ο Παννεμεατικός έφθασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κριαράς, μετά από αναταραχή σε κτύπημα κόρνερ, μπόρεσε και σούταρε από τη μικρή περιοχή του Ρουμελιώτη, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Ρουμελιώτης μπλόκαρε στη γωνία του.
Kvdivwhx
 Σε δύο άλλες φάσεις ο Ρουμελιώτης ‘καθάρισε’ την εναέρια κυκλοφορία την τελευταία στιγμή και γενικά ο Παννεμεατικός γύριζε τη μπάλα γύρω-γύρω από την περιοχή του Αστέρα, αλλά ήταν φλύαρος.
Ο Αστέρας είχε όμως, προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Παννεμεατικός κυνηγούσε την ισοφάριση και είχε αφήσει ανοικτή την άμυνά του, τρεις τεράστιες ευκαιρίες που τις σπατάλησε ο Ταμπουράκης. 
A9q0a8c9
Yuvi3wkiΗ πρώτη στο 79’ όταν ο Κασκαντάμης, μακριά από την εστία του, απομάκρυνε άτσαλα τη μπάλα που του γύρισε ο Ροθώνης και την έστειλε πάνω στον Ταμπουράκη που ήταν έξω από την περιοχή του, ο οποίος προσπάθησε με λόμπα να τη στείλει στην άδεια εστία, αλλά βιάστηκε χωρίς λόγο και έχασε το σίγουρο τέρμα, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ. Στο 85’ ο Ταμπουράκης, μετά από πάσα του Αλούσι, βρέθηκε αφύλακτος αριστερά κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε στη κλειστή γωνία του Κασκαντάμη και στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
 Και στο 93’ ο Αλούσι, περνώντας δύο αντιπάλους σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Κασκαντάμη να αποκρούει, τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο ερχόμενος Ταμπουράκης, με τον τερματοφύλακα πεσμένο κάτω, σούταρε με δύναμη και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι. 
Qnlojf8h
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να μην πανηγυρίζουν για τη νίκη τους και τους παίκτες του Παννεμεατικού να τα έχουν με τους εαυτούς τους, γιατί δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε κάποιο βαθμό την εμφανώς καλύτερη εμφάνισή τους.
Qc5efq9vΣυμπερασματικά ο Αστέρας πήρε μια νίκη, που μάλλον τη δικαιούταν ‘στα σημεία’. Πέτυχε τέρμα και είχε κλασσικότερες ευκαιρίες, όμως αυτές προς το τέλος του αγώνα όπου ο Παννεμεατικός δεν είχε νόημα να παίζει κλειστά.
Οι παίκτες του Αστέρα δεν έδειξαν, αυτή τη φορά, τις αναμφισβήτητες δυνατότητές τους και αυτό ίσως οφείλεται και στην αλλαγή της φιλοσοφίας που προσπαθεί να τους ‘περάσει’ ο νέος προπονητής τους ο κ. Κουρούπης.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λίγα λάθη, που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Οι βοηθοί του κ.κ. Καλαράς και Θανασενάρης ήταν και αυτοί στο ίδιο κλίμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης (60’ Τάφα), Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (81’ Καψάλας), Αλούσι, Σιδέρης, Ταμπουράκης, Σιώζος (55’ Πεθαίνος).
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κασκαντάμης Γ., Μητράκος, Ροθώνης, Σγούρος, Μέμικο (76’ Μπεξής Ι.), Τσιωτάκης, Κριαράς, Αναγνωστόπουλος, Μαντζιώρος (46’ Τσιάκος), Λάππας, Ζήσης 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr