Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Κόλαση» στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο: Επίθεση Σαμαρά μέσω «Βήματος» στον υπουργό & αποχώρηση της ΝΔ – Στήριξη από Τσίπρα, Βούτση, Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Απίστευτες σκηνές που οδήγησαν στην αποχώρηση της ΝΔ από  την αίθουσα εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή με αφορμή την αναπαραγωγή από τον Αντώνη Σαμαρά του δημοσιεύματος του Βήματος για την υπόθεση Κατρούγκαλου («λάμβανε το 12% από το μισθό αυτών που έπρεπε να επαναπροσλάβει. Αυτό λέγεται αριστερό ήθος»). Η συγκεκριμένη αναφορά οδήγησε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο επί προσωπικού στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός που οδήγησε σε έντονη αντίδραση τον παρακείμενο στον πρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά ειρωνικά ότι «προφανώς ο εκνευρισμός του έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ»

Η συγκεκριμένη φράση της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την οξεία αντίδραση του κ. Σαμαρά ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και με απειλητική διάθεση άρχισε να φωνάζει προς το προεδρείο («δεν σας επιτρέπω είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά» κλπ) με την πρόεδρο της Βουλής να τους ζητά επανειλημμένως να καθίσει κάτω και να μην απειλεί το προεδρείο. Τη σκυτάλη από τον πρόεδρο της ΝΔ πήραν άλλοι βουλευτές του κόμματος με προεξάρχοντα τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος φώναζε από τα «ορεινά» της Βουλής ότι η πρόεδρος δίνοντας το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής. Στη συνέχεια και αφού φάνηκε ότι τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει λίγο πριν πάρει το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα. Λίγο αργότερα η κ. Κωνσταντοπούλου εξηγούσε από μικροφώνου ότι με βάση το άρθρο 68 και υπουργός (σ.σ. και όχι μόνο βουλευτής όπως είχε υποστηρίξει προηγουμένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος) έχει το δικαίωμα να λάβει το λόγο επί προσωπικού.
Κατρούγκαλος: Ανησυχούν τα διαπλεκόμενα & οι υποστηριχτές τους στη ΝΔ
Στην σύντομη παρέμβασή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «είναι δηλωτικό της ήθους της παράταξη της ΝΔ να απευθύνει κατηγορίες σε μέλος της κυβέρνησης χωρίς να θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του». Επανέλαβε, δε, ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από τα χαλκεία της διαπλοκής όχι γιατί θέλουν να χτυπήσουν την ταπεινότητά του αλλά γιατί θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση: «Αναγκάστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να καταφύγει στα χαλκευμένα δημοσιεύματα που ούτε οι ίδιοι που τα έγραψαν δεν τα υποστηρίζουν πλέον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος. Και πρόσθεσε: «Αυτοί μπορεί να είναι λύκοι αλλά εγώ δεν είμαι πρόβατο. Τον Ιούνιο τα χαλκεία έχουν ραντεβού μαζί μου στα δικαστήρια.
Η διαπλοκή ανησυχεί. Και όχι μόνο αυτοί που τα οικονομικά συμφέροντα τους βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και αυτοί που τους υπερασπίζονται πολιτικά», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Βούτσης στηρίζει Κατρούγκαλο, Κωνσταντοπούλου
Τον κ. Κατρούγκαλο αλλά και την πρόεδρο της Βουλής που εκτός από τη ΝΔ δέχθηκε επίθεση από τους κυρίους Βενιζέλο και Θεοδωράκη στήριξε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:  «Έχει στοχοποιηθεί ο υπουργός επί δεκαήμερο και έχει δικαίωμα να απαντήσει. Δεν μας χαροποιεί ότι λήγει αυτή η συζήτηση με την αποχώρηση. Η ΠτΒ κατά κανόνα εξέφρασε και εφάρμοσε τον Κανονισμό», τόνισε ο κ. Βούτσης.
Στήριξη σε Κατρούγκαλο, Κωνσταντοπούλου και από τον πρωθυπουργό
Τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την πρόεδρο της Βουλής στήριξε με την καταληκτική του ομιλία και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι  εφαρμόσθηκε ο Κανονισμός της Βουλής και η πρόεδρος έδωε το λόγο σε έναν υπουργό που “πολλάκι καυτηγορηθεί και οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις”. Πρόσθεσε, δε, ότι “ο κ. Σαμαράς παρασύρθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και, έτσι, μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε φοιτητική παράταξη. Ό,τι έγινε έγινε για λόγους εντυπώσεων. Για να καλυφθούν όσα συζητήθηκαν εδώ με διαξιφισμούς επί της διαδικασίας”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


aftodioikisi.gr