Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συνάντηση - Ενημέρωση στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρίας Θελερίτη και Γιώργου Ψυχογιού,επί του για το έργο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών.



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPjqQooCUegwqDocMpygeIu_aZIkNgMVMynKX4nRREwW6C76ZFi0XPFunzIPRP0J24wzthlszgh6kz9vmYyjusy4andUU1dyIb51a-5Fd4-ErYo9GfKtwTQMhoxgTHmwuVGJsvdR3oq4fw/s1600/i-periodeia-tou-suriza-sta-xoria-tou-ksulokastrou-foto2.JPG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Την Πέμπτη 26/02/2015 πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρίας Θελερίτη και Γιώργου Ψυχογιού, και του Διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Ιωάννη Καρνέση, καθώς και των εξειδικευμέν υπαλλήλων, κ.κ. Δημόπουλου και Αναγνωστόπουλου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί του έργου του αυτοκινητόδρομου, που διεξάγεται στο Τμήμα Κορίνθου-Πατρών. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το περιεχόμενο της σύμβασης επανεκκίνησης του έγου που κυρώθηκε στη Βουλή στα τέλη του 2013 και η τυχόν ύπαρξη καταχρηστικών όρων και ρητρών σε αυτήν, οι οποίες οδήγησαν στο παρελθόν σε δυσανάλογη επιβάρυνση του Δημοσίου λόγω της υστέρησης εσόδων των εταιρειών από την μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και η πορεία του έργου συνολικά. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης προβλημάτων και ζημιών που έχουν δημιουργηθεί από τις εργασίες των εργολάβων και υπεργολάβων του έργου στην περιοχή της Κορινθίας και κυρίως στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Τονίστηκε από την πλευρά των βουλευτών η ανάγκη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους εργολάβων και υπεργολάβων για την αποκτάσταση προβλημάτων στις υποδομές των Δήμων. Από την πλευρά της, η Υπηρεσία του Υπουργείου έκανε αναφορά στα έγγραφα που κατά καιρούς της έχουν κοινοποιηθεί από τον Δήμο και τις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής, αλλά και στις παρεμβάσεις και τις αυτοψίες που έχει πολλάκις διεξαγάγει στα επίμαχα σημεία. Υπήρξε τέλος συμφωνία ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και η πίεση προς τις εταιρείες, προκειμένου να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και να προστατέψουν τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.

                Την Παρασκευή, 27/02/2015 κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ξυλ/στου-Ευρωστίνης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου με θέμα τα έργα της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής και του νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών που εκτελούνται στα όρια του Δήμου και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του. Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και έκαναν παρέμβαση και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, Φάνης Κουρεμπές και Μαρία Θελερίτη, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της τήρησης εκ μέρους των εργολάβων και υπεργολάβων των συμβατικών τους υποχρεώσεων ως προς την αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται στο οδικό δίκτυο, τους αγωγούς ομβρίων υδάτων, αλλά και την επιβάρυνση της περιοχής από την λάσπη, την σκόνη και την ηχορύπανση που προκαλούνται στα πλαίσια εκτέλεσης των εργασιών. Επίσης, αναδείχτηκε η αυστηρότητα του εθνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου όσον αφορα πιθανές παραβάσεις των όρων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από τους συντελεστές (εργολάβους και υπεργολάβους) παρόμοιων έργων. Τέλος, κατόπιν των ανωτέρω συστάσεων προς τους εκπροσώπους των εταιρειών αποφασίστηκε ότι σε κλιμα συνεννόησης και αλληλοενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων αλλά και όσων ενδεχομένως προκληθούν μέχρι την ολοκλήρωση των έργων που εκτελούνται στα όρια του Δήμου.

                Την Παρασκευή, 27/02/2015, έγινε επίσης συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων LANDIS+GYR και των τριών βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Παν. Ψηλογιαννόπουλου, δημοτικού συμβούλου Κορινθίων και μελών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συζήτηση που ακολούθησε, το Σωματείο δια των εκπροσώπων του προχώρησε σε ενημέρωση των παρευρισκομένων για την δραστηριότητα, το δυναμικό και τη λειτουργία της επιχείρησης και εξέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με τον πρόσφατο Διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για προμήθεια έξυπνων μετρητών. Οι βουλευτές Κορινθίας, ο κ. Ψηλογιαννόπουλος και τα μέλη της ΝΕ ευχαρίστησαν για την ενημέρωση το Σωματείο διατυπώνοντας την πάγια θέση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση και με την διεύθυνση της εταιρείας. 
                Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ παρακολουθεί από κοντά και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις γύρω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών με συνεχείς συναντήσεις (με την υφυπουργό Μετανάστευσης κ. Χριστοδουλοπούλου, παρουσία των τριών βουλευτών, του συντονιστή της ΝΕ, Θοδωρή Βασιλακόπουλου και του μέλους της νεολαίας, Τάσου Στατήρη) και με παρεμβάσεις (επισκέψεις στο στρατόπεδο και συσκέψεις με τους υπευθύνους). Επιτέλους το Κέντρο Κράτησης κλείνει με μεθοδικό και υπεύθυνο τρόπο, για να αποδοθεί ο χώρος τελικά στην κοινωνία.

                                                                                                                                                            27.02.2015
                                                                                                         Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας