Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλέξης στα χνάρια του Γιώργου, κυβερνά και διαφημίζει μια διεφθαρμένη χώρα


tsipras-gapΚράτος διαφθοράς και διαπλοκής είναι η Ελλάδα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό.

Ως νέος Γιώργος Παπανδρέου που θέλει να δικαιολογήσει την «επαναστατική» του στάση ή ακόμη το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές και που θεωρεί πως με αυτό μπορεί να λυτρώσει την Ελλάδα. Όχι μόνο από τη λιτότητα ..αλλά και από τη διαφθορά και τη διαπλοκή!

Αυτά λέει ο Αλέξης στο εξωτερικό. Με αυτά τα λόγια θέλει να πείσει τους δανειστές μας, πως η Ελλάδα αξίζει μίας καλύτερης μεταχείρισης.. Ο Αλέξης μαζί με τον «Γιάνη» περιοδεύουν ανά την Ευρώπη με ένα πρόγραμμα που αλλάζει από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο και από κανάλι σε κανάλι.
Διγλωσσία και μετεκλογικά. Από τη μία ο «Γιάνης» μιλά για ανταλλαγή ομολόγων δηλαδή για κούρεμα του χρέους και από την άλλη ο Αλέξης διαβεβαιώνει τους λαούς (όπως έκανε χτες στην Ιταλία) πως δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.. δηλαδή δεν θα γίνει κούρεμα του χρέους. Τι από τα δύο συμβαίνει άραγε; Και αν τελικά δεν γίνει κούρεμα, μήπως ήταν ανήθικο να κάνεις προεκλογική σου ρητορεία κάτι που δεν έχεις συμφωνήσει με κανένα;

Θα μάθουμε σύντομα, αν θα γίνει κούρεμα... αν δηλαδή οι λαοί της Ευρώπης που μας δάνεισαν τα προηγούμενα 5 χρόνια θα δεχθούν να ..μας τα χαρίσουν!! Όταν η ομάδα της διαπραγμάτευσης βρεθεί μπροστά σε Ντράγκι και Μέρκελ θα ξέρουμε.

Μέχρι τότε ο Αλέξης θα θυμίζει σε εμάς και τους Ευρωπαίους (όπως και ο Γιώργος το 2010) πως είμαστε μία διεφθαρμένη χώρα.. έτσι για ..τις ανάγκες μιας επιτυχημένης διαπραγμάτευσης.

Υ.Γ.1
Να θυμίσουμε στον Αλέξη πως χρησιμοποίησε το «κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής» για να αναρριχηθεί στην εξουσία, αφού αυτός και τα στελέχη ξημεροβραδιάζονταν στα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων... που μάλιστα τους απειλούσε πως δήθεν θα τους πάρει τις άδειες.. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, κατηγορούσε την εταιρία LAZARD, ως δάκτυλο των ξένων συμφερόντων στη χώρα μας που συνεργαζόταν με το υπ. οικονομικών και σήμερα η ίδια εταιρία είναι εδώ στο πλευρό του «Γιάνης». Ότι να' ναι..

Υ.Γ.2
Ο Γιώργος Παπανδρέου η επιτομή της «μονομερούς ενέργειας», το 2009, μοίρασε χρήμα, και μερικούς μήνες μετά οδήγησε την Ελλάδα στο επαχθές μνημόνιο. Ταυτόχρονα διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό ως διεφθαρμένη. Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεν σαν πρότυπο τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά λειτουργεί όπως ο υιός του;


Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr