Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας που συναντήθηκε με τον Μ. Σουλτς

Τη δεύτερη συνάντησή του από τότε που ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού, είχε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες σε θερμό κλίμα. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το κοινό μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ και επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σεβαστεί την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού, αλλά και τους κανόνες της ΕΕ. Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι θέλει να διορθώσει το υπάρχον πλαίσιο και όχι να το σπάσει. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για μία βιώσιμη λύση και τόνισε ότι ιστορικά στην Ε.Ε. υπήρχαν πάντα διαφωνίες, αλλά στο τέλος της ημέρας έρχονταν συμβιβασμοί και συμφωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι και σήμερα θα υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και συμβιβασμός «για το κοινό μας μέλλον». «Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε.
Σουλτς: Ο διάλογος είναι βάση για συμβιβασμούς
Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς σχολίασε ότι «ο διάλογος είναι η βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις» και παράλληλα εξήρε την έως σήμερα τακτική του πρωθυπουργού, λέγοντας πως θεωρεί ότι μάχεται με σωστό τρόπο και για τους Έλληνες και για την ευρωπαϊκή συνεργασία και όχι για τον διχασμό της ΕΕ, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό και θετικό μήνυμα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ακόμη ότι υπάρχει ένα παράθυρο διαλόγου, μέσα από το οποίο πρέπει να βρεθούν τρόποι συμβιβασμού και επισήμανε ότι οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πληρώνουν τον λογαριασμό τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, πρόσθεσε ότι πλέον είναι καιρός να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων οι κατέχοντες και όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτό το μέτωπο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 15:30. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν κοινές δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr