Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Θάρρος και αλήθεια

Της Γιώτας Μπάγκα
πολιτευτή Κορινθίας
του συνδυασμού «Νέα Δημοκρατία»

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/s960x960/473864_342678725780761_1963476757_o.jpgΗ γλώσσα του σώματος – λένε όσοι γνωρίζουν- παίζει μεγάλο ρόλο και στην πολιτική. Έτσι καθώς φαίνεται αξιολογήθηκε από πολλούς η περίφημη χειραψία του Γ. Βαρουφάκη. Και είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες χάρηκαν , ακόμα και οι πιο πιστοί φίλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι Έλληνες είδαν στην στάση του Βαρουφάκη περηφάνια και αξιοπρέπεια, κάτι που πολλά χρόνια είχαν να αισθανθούν.

Ήταν πραγματικά μια κίνηση θάρρους. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θάρρος και το θράσος τα χωρίζει μόνο μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Μια γραμμή που εύκολα μπορεί να σπάσει και που, αν συμβεί αυτό, οι ισορροπίες κλονίζονται με απρόβλεπτες συχνά συνέπειες.

Κι εδώ καλείται η Νέα Δημοκρατία να συμβάλλει ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Να διαδραματίσει ένα ρόλο που ο Σύριζα παλαιότερα στη θέση της δεν διαδραμάτισε: να στηρίξει κάθε θετική για την πατρίδα μας ενέργεια. Να συμβουλεύει και να διαχέει  την εμπειρία της καθώς η νέα κυβέρνηση  δεν διαθέτει εμπειρία άσκησης εκτελεστικής εξουσίας και ως εκ τούτου θα χρειαστεί βοήθεια. Να καταστεί εγγυητής ομαλότητας και παράγοντας σταθερότητας  και πολιτικής ψυχραιμίας. Πρέπει να αποτελέσει το λογικό αντίβαρο του υπέρμετρου ενθουσιασμού και παροχολογίας των νέων κυβερνώντων και με σύνεση , λογική και υπευθυνότητα να συνδράμει σε κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Και το βασικότερο:  να μην πέσει στην παγίδα που έπεσε ο αντιμνημονιακός χώρος –ιδιαίτερα κάποια τμήματά του- που χώρισε τους Έλληνες σε έντιμους και μη, σε πατριώτες και προδότες σε  άδολους αγωνιστές και δόλια υποκείμενα… Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ενώσει τους Έλληνες ….

Για να καταστεί αυτό εφικτό,   η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να βρει έναν υγιή πολιτικό βηματισμό ξεκινώντας από την αποδοχή της ήττας. Χάσαμε τις εκλογές και πρέπει να το αποδεχτούμε ( το ερώτημα βέβαια είναι , αν μπορεί οποιοσδήποτε να μιλά για νίκη , όταν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων! ). Η αποδοχή θα επιτρέψει στο κόμμα μας να ξεφύγει από  ανούσιες κριτικές που αναφέρονται  στον ενδυματολογικό κώδικα των κυβερνώντων, και να ασκήσει εποικοδομητική κριτική όταν αρχίσει να παράγεται κυβερνητικό έργο-όποιο και να είναι αυτό- και όχι εκ των προτέρων.

Μόνον η εποικοδομητική, ψύχραιμη, δίκαια, και απροκατάληπτη  κριτική θα μπορέσει να βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από τον κυκεώνα και τον πολιτικό κόσμο να γλιτώσει την κατάρρευση.