Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη : Aνεδαφική και εκτός πραγματικότητας δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται χαμένους παραδείσους ....

Screenshot-2015-01-15-10.50.192
Σε λίγες μέρες από σήμερα οι Έλληνες πολίτες θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν .Να αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Σίγουρα είναι δύσκολη η επιλογή ....διότι όταν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικρατεί σύγχυση που δεν αφήνει να φανεί η αλήθεια .
Και ενώ όλοι απαιτούμε να ακούμε την αλήθεια ........ την αμφισβητούμε τελικά και επιλέγουμε το ψέμα ...........γιατί μας ακούγεται πιο ευχάριστα .
Το ΠΑΣΟΚ μπρος στο δίλημμα κομματικό κόστος η ασύνταχτη χρεοκοπία ......επέλεξε να πει την αλήθεια το 2010 και να αναλάβει ευθύνες .................και στις εκλογές του 2012 έλεγε την αλήθεια ......και τώρα λέμε τα ίδια ........η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαικών κομμάτων....... γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί .
Γιατί χρειάζεται ευρεία πλειοψηφία ........ η απαραίτητη πολιτική και κοινωνική συναίνεση .......και ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο που θα επιτρέψει στην χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να βαδίσει σε νέους αναπτυξιακούς στόχους.
Το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε αυτή την εθνική στρατηγική και μέχρι σήμερα δεν έχει καταδειχθεί κάποιος άλλος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Αυτήν την στρατηγική αποδέχθηκε η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς που μετά τα Ζάππεια και τα 18 δις ισοδύναμα μέτρα .....είπε το ουδείς αναμάρτητος .
Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ το 2012.... αλλά ως αριστερά της εύκολης κριτικής και της ανευθυνότητας .............δραπέτευσε με την πρώτη ευκαιρία .
Και έτσι μείναμε μόνοι με την ΝΔ ......για να ολοκληρώσουμε το 20 % των δεσμεύσεων προς τους Ευρωπαίους όταν είχαμε σταυρωθεί για το 80 %....... που είχαμε ήδη κάνει έως το 2012 .
Από την άλλη πλευρά είχες και έχεις την ανεδαφική και εκτός πραγματικότητας δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται χαμένους παραδείσους ....σε ότι περπατάει ...πετάει η κολυμπάει ....κατάργηση νόμων κλπ κλπ .......και όλα αυτά εύκολα.....χωρίς θυσίες ...χωρίς κόπο ......κουνώντας το δακτυλάκι μας ...... ή παίζοντας την λύρα.
Η ψύχραιμη αλήθεια δυστυχώς δεν ακούγεται ....η όπου ακούγεται δεν έχει την δύναμη να απλωθεί .Το ΠΑΣΟΚ λέει και πάλι .....μην αφήνετε την τύχη της χώρας ούτε στον φόβο της ΝΔ .........ούτε στον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ .
Αυτοδυναμία δεν πρέπει να υπάρξει ...ούτε δεύτερες εκλογές ....... αλλά ούτε και άλλοθι ..........πρέπει να υπάρξει η ενίσχυση της εθνικής σοβαρότητας και υπευθυνότητας .Πρέπει να υπάρξει ισχυρό ΠΑΣΟΚ ......πρέπει να υπάρξει ισχυρή δημοκρατική παράταξη .Δεν είναι δυνατόν να είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή ...είναι ντροπή για την Δημοκρατία .Το ΠΑΣΟΚ κράτησε ψηλά την ευθύνη ....δεν έπαιξε με την τύχη της χώρας ...ανέλαβε πολιτικό κόστος ...και άντεξε .Τώρα είναι ώρα να το ενισχύσουμε ....όχι για να το μετρήσουμε κομματικά ...αλλά για να νικήσουμε εθνικά .