Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κεντρική προεκλογική ομιλία ετεροδημοτών Εύης Τατούλη, υπ. Βουλευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα - Η Αρκαδία την «αγκαλιάζει»

Η Αρκαδία «αγκαλιάζει» την Εύη Τατούλη
Στην αγκαλιά των συμπατριωτών της Αρκάδων βρέθηκε για δύο συνεχόμενες μέρες η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Εύη Τατούλη, που με τις δύο της ομιλίες στην Αθήνα και στην Τρίπολη επισφράγισε τις πολιτικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις για την Αρκαδία.
Στην Αθήνα η Εύη Τατούλη συγκίνησε με τις αναφορές στον τόπο της

Στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στην Αθήνα η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στην έλλειψη μιας Μεγάλης Μεταρρύθμισης, μιας Νέας Μεταπολίτευσης με αρχές που να θεμελιώνουν ότι πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, και πάνω από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά.

 Η χώρα χρειάζεται βαθιές θεσμικές αλλαγές για να πορευτεί και η Αρκαδία έχει ανάγκη στιβαρό σχεδιασμό και πολιτικούς που θα τον υπηρετήσουν από κάθε θέση” σημείωσε στην ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας διαπιστώνοντας ότι “οι καιροί που οι παλιοί πολιτικοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και οι πολίτες χειροκροτούσαν έχουν περάσει για πάντα. Το ίδιο ξεπερασμένη είναι και η στείρα ανάμεσά τους αντιπαράθεση”.
“Το ζήτημα είναι ποιος είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος, του οποίου οι αρχές και οι αξίες έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν αξιόπιστα στα προβλήματα του χθες και να δώσουν λύσεις στο αύριο”, είπε η Τατούλη για να ξεκαθαρίσει ότι “αυτός ο πολιτικός φορέας είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο αυτή που ήταν μέχρι χτες. Αλλά εκείνη που θα κληθούμε να ανασυγκροτήσουμε όλοι εμείς, να επανιδρύσουμε όλοι εμείς την επόμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα της νέας εποχής”.
Από την άλλη πλευρά σημείωσε η κα Τατούλη: “Ριζοσπαστισμός. Μηδενισμός. Ακραίες απόψεις. Ασυνέχειες και παράλογες ανακολουθίες. Ημιμάθεια και συνθηματολογία. Και σήμερα, αφού τα μνημόνια σκίστηκαν πολλές φορές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης να μας πει ότι θα μείνουμε στο πρόγραμμα για έξι μήνες ακόμη. Και ένα άλλο στέλεχος, ο Νίκος Ξυδάκης να παραδεχτεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του «μεμοράντουμ». Ή σε απλά ελληνικά μνημόνιο. Τι θα περιέχει αυτό; Ουδείς γνωρίζει. Και ουδείς εξ αυτών νοιώθει την ανάγκη να μας ομολογήσει”.

“Όποιος επιλέγει αυτόν τον δρόμο να πορευτεί, οφείλει να είναι ειλικρινής στην πολιτική του διαδρομή και πάντα συνεπής με τις αρχές και τις προσωπικές του αξίες” σημείωσε η υποψήφια βουλευτής στην ΠΕ Αρκαδίας ξεκαθαρίζοντας ότι “στην πρόκληση της νέας εποχής δήλωσα παρούσα, όταν κλήθηκα από τον πρωθυπουργό της χώρας σε ενεργή συμμετοχή προκειμένου να δημιουργήσουμε νέα δυναμική για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας”.
Πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας για να διαπιστώσει “Χρειαζόμαστε σοβαρότητα, σχέδιο και ανθρώπους που θα το υπηρετήσουν με συνέπεια και συνέχεια προκειμένου μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε επιτύχει κράτος δικαίου και δικαιοσύνης. Χρειάζεται η συνεννόηση να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Χρειάζεται, τέλος, τα πολιτικά μας κόμματα να αναθεωρήσουν τις δομές τους, να ανοίξουν στην κοινωνία και να ξεκινήσουν έναν δημιουργικό διάλογο ανάδειξης νέων στελεχών μακριά από τις ιδιοτέλειες εκείνων που τα θέλουν τσιφλίκια του ενός ή του άλλου και επιλέγουν τη μετριότητα επειδή δεν μπορούν να αγγίξουν την δημιουργικότητα”.

Στην Τρίπολη η Εύη Τατούλη παρουσίασε το σχέδιό της για τον τόπο της

Η Αρκαδία, χρειάζεται την ισχυρότερη δυνατή πολιτική εκπροσώπηση. Η επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, χρειάζεται να βρει την δική μας πατρίδα, την Αρκαδία, με την ισχυρότερη δυνατή πολιτική εκπροσώπηση τόνισε η υποψήφια βουλευτής που εξήγησέ ότι “Χρειάζεται μια εκπροσώπηση με προοπτική, άποψη για την πολιτική και νέες ιδέες. Που θα διεκδικήσει για τον τόπο μας πόρους. Που θα συνεργαστεί και δεν θα επιδιώκει μονίμως να καπελώνει τους άλλους θεσμούς. Που θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε μια συνεχή, ανιδιοτελή και διαπροσωπική σχέση. Που θα ζυμώνεται μέσα στην κοινωνία και όχι σε κλειστά γραφεία με εκλεκτούς και λίγους. Προσωπικά, γνωρίζω καλά έναν τέτοιο Αρκά πολιτικό. Τον γνωρίζετε κι εσείς εξίσου καλά. Και του έχετε ανταποδώσει στον μέγιστο βαθμό την αγάπη που κι εκείνος για δεκαετίες εξέφρασε για τον τόπο και τους συμπολίτες του. Δίπλα του γεννήθηκα πολιτικά. Εμπνεύστηκα. Εργάστηκα. Έμαθα να αγαπώ την Αρκαδία ουσιαστικά. Και με αυτήν την πολύτιμη εμπειρία, στέκομαι σήμερα μπροστά σας, εγώ, μία από εσάς, και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη επόμενη ημέρα
Ο τόπος μας είναι ένας τόπος πλούσιος. Γόνιμος. Με δημιουργικούς και μαχητικούς ανθρώπους ανέφερε η κα Τατούλη που έκανε στην συνέχεια εκτενή αναφορά σε όλα τα έργα και τις ανάγκες “Αν ο τόπος μας δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει σε μια ανοδική πορεία, αν τα έργα δεν έχουν αποδώσει όσο χρειάζεται, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ξαναδούμε τα πράγματα με διαφορετική οπτική. Χρειάζεται πια να αλλάξουμε. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αρκαδική τοπική οικονομία, ενταγμένη μέσα σε ένα περιφερειακό περιβάλλον. Μια οικονομία πραγματική, στηριγμένη στην παραγωγή και όχι σε φούσκες. Μια νέα οικονομία στραμμένη στο μέλλον, στραμμένη στον κόσμο. Μια οικονομία που θα δίνει διέξοδο και δουλειές στους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Και θα ξαναφέρουν πίσω κι εκείνους που έφυγαν”.
 “Η βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι μια άλλη βουλή. Η ανανέωση της θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Σε αυτήν την βουλή, χρειαζόμαστε νέες ιδέες που θα εκφράσουν μια νέα πολιτική. Αυτή της συναίνεσης. Της συνεννόησης. Της συνύπαρξης. Το μέλλον είναι κοινό. Δεν ζούμε σε διαφορετικές πατρίδες. Και αυτό οι νέοι μπορούν να το αντιληφθούν και να το υπηρετήσουν καλύτερα γιατί για εκείνους η ανεργία και η απουσία προοπτικής δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα, δεν έχει δίλημμα. Ο στόχος είναι κοινός”.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Τατούλη αναφέρθηκε στην οικογενειακή πολιτική και αξιακή της προίκα: “Όπως η αγάπη, έλεγε η γιαγιά μου Παρασκευή, προχωράει πάντα μπροστά, από τους γονείς στα παιδιά και μετά στα εγγόνια, έτσι και η πολιτική προχωράει μπροστά. Τα παιδιά μας γεννιούνται πιο έξυπνα, λέει συχνά η μητέρα μου και, σήμερα που είμαι κι εγώ πια μητέρα, αντιλαμβάνομαι καλά αυτό που συχνά ο πατέρας μου έλεγε, ότι οι αυθεντίες μας τέλειωσαν, ανήκουν πια οριστικά σε ένα σκοταδιστικό, αδιέξοδο παρελθόν. Πάντα πίστευα ότι κάθε νέα και σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας. Έτσι πορεύτηκα έως σήμερα. Και με αυτή την αρχή θα προχωρήσω στο μέλλον. Αυτά είναι πολύτιμες παρακαταθήκες. Οι αξίες, που οι Έλληνες νοικοκυραίοι είχαν, οι αξίες που τα τελευταία χρόνια εμείς χάσαμε και χρειάζεται να τις ξαναβρούμε”.
Το video από την ομιλία της Εύης Τατούλη