Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες πολίτες και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματά



 « Εμείς δεν ήμασταν ποτέ, περιφερόμενοι αχθοφόροι πλαστικών σημαιών. Είμαστε σημαιοφόροι αξιών. Γι αυτές τις αξίες θα δώσουμε και πάλι τη μάχη και θα την κερδίσουμε».
Με αυτά τα λόγια η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κάλεσε σε συστράτευση όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσκάλεσε ακόμη και όσους έχουν αποχωρήσει « να επιστρέψουν στο σπίτι τους».
Η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ, αποδείχτηκε μικρή για την κεντρική προεκλογική ομιλία της Φώφης Γεννηματά που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου.
Το παρών έδωσαν χιλιάδας πολίτες που πλημμύρισαν την κεντρική αίθουσα, την αίθουσα αναμονής, ακόμη και τις σκάλες που οδηγούν προς αυτές.
Ανάμεσα τους ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας, , ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, , ο Θανάσης Τσούρας, Αντώνης Λιβάνης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μανώλης Σκουλάκης, ο Καπετάν Ερμής.
Επίσης, ο Μανώλης Όθωνας, η Συλβάνα Ραπτη,  ο  Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην Υπουργός Θοδωρής Παπαθεοδώρου, Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Βασίλης Έξαρχος, ο Γιώργος Δρύς, ο Δημήτρης Κουσελάς, η Λίτσα Κουρουπάκη, ο Ευτύχης Δαμιανάκης,  ο Γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην γραμματέας της νεολαίας Κώστας Πανταζής, ο Λάμπρος Παλάντζας και  ο Γιάννης Ράπτης, υποψήφιοι βουλευτές και δεκάδες στελέχη από τα επιμελητήρια, την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Στη ομιλία της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε:

-       Για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο λαϊκισμός γι άλλη μια φορά επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό. Στη μάχη ανάμεσα στο φόβο και την οργή, ηττημένος θα είναι ο πολίτης. Γιατί αυτή η πόλωση δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε αδιέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλει ο καθένας να ακούσει».

-       Για τη διακυβέρνηση του τόπου και τη συμμέτοχη του ΠΑΣΟΚ:
« Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να υπηρετήσουν ένα Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος.
Με αυτό το δεδομένο, είναι  σημαντικό όχι μόνο  ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα αλλά  και ποιό θα είναι το τρίτο.  Το κόμμα δηλαδή που θα διαδραματίσει τον κρίσιμο, καταλυτικό ρόλο για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης προοδευτικού προσανατολισμού.
Γι αυτό διεκδικούμε την Τρίτη εντολή, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ ως Τρίτη πολιτική δύναμη  για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, κρατώντας ψηλά την ευθύνη.
Θα σπεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ή και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση είτε με τον ένα είτε με τον άλλον, χωρίς όρους δίνοντας μια εικόνα του πάντα πρόθυμου και καλόβολου εταίρου;
Γνωρίζω και συμμερίζομαι αυτή την ανησυχία.
Απαντώ λοιπόν:
Η Εθνική Συνεννόηση για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα έχει νόημα όταν γίνεται στη βάση των αναγκών της χώρας.
Όλα τα κόμματα που συμμετέχουν ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη προγραμματική συμφωνία, ώστε να υπηρετήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση με ασφαλή βήματα.
Μαζί με ένα  πλαίσιο μεταρρυθμίσεων με προοδευτικό πρόσημο και  ρεαλιστικά μέτρα που θα στηρίξουν την  απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και θα βελτιώσουν  τη ζωή των πολιτών»  
-       Για την προοπτική της παράταξης:
« Δίνω τη μάχη μέσα από το ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστούμε την ιστορία της παράταξης. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει αυτή η παράταξη ανυπεράσπιστη. Να γίνει το εξιλαστήριο θύμα και το  άλλοθι των υπολοίπων κομμάτων για όλα τα λάθη που έγιναν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, έχει ιστορία, έχει ρίζες. Τώρα είναι η στιγμή να υπερασπιστούμε το έργο μας, τις πολιτικές μας επιλογές, τη διαδρομή μας και την ιστορία μας». 

airetos.gr