Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ηγεσία της ΝΔ σε μηχανική υποστήριξη


samaras-nea-dimokratiaΏρες μετρημένες έχει η ηγεσία της ΝΔ. Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραιτηθεί μετά από μία τόσο μεγάλη ήττα σε συνέχεια και της προηγούμενης των ευρωεκλογών, έχει φέρει νευρικό κλονισμό για τα περισσότερα γαλάζια στελέχη. Κυρίως αυτά της πρώτης γραμμής που βλέπουν τη ΝΔ να βρίσκεται στο περιθώριο και ο ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίζει συνεχώς τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.

Όλοι τους συνομιλούν με Καραμανλή και Μπακογιάννη και τους ζητούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Κομβικό ρόλο παίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που φαίνεται να αποτελεί ένα συνομιλητή που εμπιστεύεται ο Αντώνης Σαμαράς και που ταυτόχρονα «γράφει» επάνω του την ιστορία της παραδοσιακής κεντροδεξιάς παράταξης.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσπαθεί να πείσει τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει στην άκρη και να δεχθεί την ήττα που κόστισε τα χαμηλότερα ιστορικά ποσοστά.

Οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που ουσιαστικά κρίνεται η «δύναμή» τους από την αρχηγία του, τον πιέζουν να μην παραδώσει την εξουσία και πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει μία πολύ σύντομη θητεία. Μιλούν για την γνωστή αριστερή παρένθεση που θα τους φέρει πίσω στο Μαξίμου και θα τους ξαναδώσει τα γνώριμα πόστα.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε ώρα που περνά κερδίζει συνεχώς έδαφος και με ένα πρώην πρωθυπουργό που προσπαθεί να σώσει μόνο τη θέση του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μακροημερεύσει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Η ηγεσία της Συγγρού, δεν πρόκειται να αντέξει την στελεχιακή και λαϊκή πίεση της κεντροδεξιάς βάσης, για την αυτονόητη παραίτηση. Ήδη ΜΜΕ που πρόσκεινται στη δεξιά πτέρυγα, πυροβολούν κατά ριπάς, για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, που έχει γατζωθεί πεισματικά και χωρίς ιστορικό προηγούμενο, στη θέση του Προέδρου.

Επιπλέον, κατηγορείται ο Αντώνης Σαμαράς, δημοσίως και από όλους, για τη στάση του να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου αλλά και για τις πρώτες άστοχες και ειρωνικές ανακοινώσεις ως αξιωματική αντιπολίτευση.


Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr