Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Κορίνθιος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130217/low/assets_LARGE_t_420_54166144.JPGΟ  πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην Πρύτανης Γιάννης Πανούσης, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό το Εσωτερικών Υπουργό γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και έχει καταγωγή από την Τεγέα της Αρκαδίας και την Κορίνθια και συγκεκριμένα το Λουτράκι, όπου βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκει όπου υπάρχει και οικογενειακή επιχείρηση.
 Όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά για την καταγωγή του «οι Κορίνθιοι έχουν μια ευλυγισία στη λειτουργία και έναν τρόπο να τα φέρνουν βόλτα, και οι Αρκάδες είναι πιο λεβέντες, πιο ντόμπροι». Μεγάλωσε στον Κολωνό, στην Αθήνα, όπου συνειδητοποίησε τι σημαίνει φτώχεια και να ζει ο κόσμος στους δρόμους. Φοίτησε στη Λεόντειο Σχολή, και ακολούθως στη Νομική Αθηνών, που όμως δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε, καθώς θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τη Φιλολογία. Έλαβε δεύτερο πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και τελειώνοντας μετέβη στη Γαλλία, όπου σπούδασε Εγκληματολογία, και από όπου επέστρεψε το 1978.
 Ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, και ακολούθως, όπως λέει, βρέθηκε στο ΠαΣοΚ, από όπου αποχώρησε επισήμως το 1988-98, με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Προέρχεται από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ χθες το πρωί, λίγο πριν από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες.