Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ -ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε και η ΑΕΚ, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Η Ένωση που είχε αποσπάσει 1-1 στην Κέρκυρα, προηγήθηκε με πέναλτι του Μάνταλου στο 51' και «σφράγισε» τη νίκη της στο 82' με τον Αραβίδη.
Η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο 45λεπτα και το επιβεβαίωσε με δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε κι έχασε. Στο 25' από κάθετη μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Ανάκογλου κάνει το σουτ αλλά ο Κουτζαβασίλης διώχνει, ενώ στο 44' σε κοντινό πλασέ του Μπαρμπόσα η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 2ο ημίχρονο, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με πέναλτι του Μάνταλου στο 52', σε ανατροπή που υπέδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης του Μπαρμπόσα από τον Γκόμες.
Η Κέρκυρα έγινε επικίνδυνη στο 69' όταν σε σουτ του Χαβίτο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 76' σουτ του ίδιου παίκτη μπλοκάρε ο Ανέστης.
Στο 81' σε κόρνερ της Κέρκυρας, ο Μαρκόφσκι κάνει την κεφαλιά και σώζει πάνω στη γραμμή ο Αραβίδης. Ένα λεπτό αργότερα (82'), η ΑΕΚ φεύγει στην αντεπίθεση με τον Μπαρμπόσα να βγάζει από αριστερά στον Αραβίδη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή με δυνατό σουτ κάνει το 2-0. Τέλος, στο 85' από σουτ του Μπακάκη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλο