Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βούτσης σε Μητσοτάκη: Δεν λειτουργεί το Δημόσιο υπό τη δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων – Επιστρέφουν το συντομότερο όσοι αδικήθηκαν (βίντεο)

Μήνυμα προς την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον (οπαδό του νεοφιλελευθερισμού) Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε με την ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η «εντολή των πολιτών είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αισθάνονται και να λειτουργούν ως δημόσιοι λειτουργοί και να μην αισθάνονται την δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων που είναι αποτέλεσμα του πελατειακού κράτους.
Στη δική του σύντομη ομιλία αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο χώρος της Δημόσιας Διοίκησης του είναι γνώριμος και ακαδημαϊκά και από την ενασχόλησή του ως δικηγόρος.
Παράδοση με στικάκια, αξιολόγηση και ευχές για συνέχεια
Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια που έγινε αυτούς τους 18 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της χώρας αλλά και να δημιουργήσει ένα ελληνικό αφήγημα μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση.  Παράλληλα παρέδωσε ένα στικάκι με τις νομοθετικές εκκρεμότητες του ΥΔΜΗΔ, με κυριότερη, όπως είπε, αξιολόγηση, ενώ ευχήθηκε να υπάρχει πολιτική συνέχεια και όχι ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την εξάλειψη του πελατειακού κράτους και της δημιουργίας μιας Δημόσιας Διοίκησης που υπηρετεί τη διαφάνεια τα συμφέροντα των πολλών και προπάντων που λειτουργεί με αξιοκρατία, άρα, όπως τόνισε, απαιτείται αξιολόγηση που προβλέπει και συνέπειες για τους κακούς υπαλλήλους.
Ένα στικάκι με το έργο της στο υπουργείο παρέδωσε και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε περιέχει το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση,  το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαύγεια.  

Περισσότερα aftodioikisi.gr