Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς θα στηρίξει τελικά Αβραμόπουλο

Ο Α. Σαμαράς θα στηρίξει τελικά Αβραμόπουλο μετά τον καυγά με ΜεϊμαράκηΤηλεφωνική επικοινωνία είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς με τον Έλληνα ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και φυσικά κύριο θέμα συζήτησης ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις προθέσεις του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του εάν προταθεί υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε αυτή την κίνηση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η οποία μάλιστα έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Το γεγονός αυτού του τηλεφωνήματος μετά τον έντονο καυγά που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δείχνει πως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, έπεισε τον κ. Σαμαρά να δεχθεί την πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επέμενε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.

Πάντως και από την πλευρά της Κουμουνδούρου φαίνεται πως η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει κλειδώσει με την πιθανότερη ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας να είναι η 13η Φεβρουαρίου.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων φαίνεται πως ο κ. Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία που απαιτεί 180 βουλευτές.