Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ετσι δεν ΠΑΣ πουθενά! Νέα γκέλα του Ολυμπιακού στο Φάληρο!

Κι άλλο... στραπάτσο για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ από αντεπιθέσεις πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” που αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο τους, δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο και πέταξαν κι άλλους βαθμούς, διευκολύνοντας τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

 Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε κάτι μοναδικό για την ιστορία του. Οδηγήθηκε στ' αποδυτήρια έχοντας πάρει το προβάδισμα στο σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Το γκολ που “πάγωσε” το γήπεδο πέτυχε στο 23' με κεφαλιά ο Μιχαήλ σε στημένη φάση. Εκτέλεσε το κόρνερ ο Ίλιτς και ο σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν μέσα στη φάση “έγραψε” το 0-1.
Δύο λεπτά νωρίτερα οι Ηπειρώτες είχαν απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Στο 21' ο Σαπαλίδης έπιασε ωραίο σουτ, αλλά δήλωσε το “παρών” ο Ρομπέρτο κι έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι.
Οι Γιαννιώτες ειδικά μέχρι τη στιγμή του γκολ ήταν ανώτεροι των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κέρδισε αμέσως πέναλτι. Στο 49' ο Σκόνδρας φάνηκε να κρατάει τον Αυλωνίτη και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, καθώς ο διαιτητής έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φουρτούνης κι αμέσως μετά οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν να ανεβάζουν στροφές.
Ωστόσο, ακόμα κι όταν κατάφερναν να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και δημιουργούσαν φάσεις... έπεφταν πάνω στον γκολκίπερ Βελλίδη που απαντούσε αρνητικά σε κάθε επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Μίτσελ πίεζε αφόρητα τους φιλοξενούμενους προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΣ κλείστηκε στα καρέ του και το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο.
Η πίεση αυτή απέφερε “καρπούς” και στο 75' έγινε η ανατροπή με τον Κασάμι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λύτρωσε τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό της ανακούφισης των γηπεδούχων είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά το δεύτερο γκολ ο σκόρερ του τέρματος έτρεξε κι αγκάλιασε τον Μίτσελ.

Μετά το 2-1 οι Πειραιώτες προσπάθησαν να μαζευτούν στο κέντρο, αλλά ο ΠΑΣ δεν είχε πει την... τελευταία του λέξη.
Σε μια... έξυπνη αντεπίθεση οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν με τον Γιάκο στο 88' και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων οι “ερυθρόλευκοι” -μεταξύ αποδοκιμασιών- δεν κατόρθωσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (λ.τρ. 26' Εντινγκά), Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Ίλιτς, Χαρίσης, Λόπες, Αυγενικού, Στρούνα (λ.τρ. 71' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης)