Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Νεαροί τσιγγάνοι πίσω από κλοπές και ληστείες σε Κορινθία και Αργολίδα

Νεαροί τσιγγάνοι πίσω από κλοπές και ληστείες σε Αργολίδα και Κορινθία
 Εξιχνιάστηκαν, από την Ασφάλεια Κορίνθου, 7 υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας και 11  περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 11 νεαροί τσιγγάνοι, 15 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ομάδα των τισγγάνων,με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έκανε από τον περασμένο Μάιο έως και την 1η Οκτωβρίου, σειρά ληστειών στα Εξαμίλια, την Κόρινθο, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τις Κεχριές και την Κυρά Βρύση Κορινθίας.
Επίσης, από τον περασμένο Μάρτιο έως και την 1η Οκτωβρίου, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έκαναν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων, δύο απόπειρες κλοπής, καθώς και τρεις κλοπές σε οχήματα, μία κλοπή σε εταιρεία και μία κλοπή τσάντας, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο, μηχανήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Εξάλλου, από την ασφάλεια Ναυπλίου εξιχνιάστηκαν άλλες 11 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, καθώς και πέντε κλοπές οχημάτων, στην Αργολίδα.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται, επίσης, τσιγγάνοι. Συγκεκριμένα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 τσιγγάνων, 16 έως 23 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν 18χρονο τισγγάνο, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα διακεκριμένων κλοπών.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι νεαροί τσιγγάνοι είχαν φτιάξει την εγκληματική ομάδα με σκοπό να κάνουν κλοπές.
Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκλεβαν οχήματα και κινούμενοι με αυτά, έκαναν διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2014 έως και την 22α Σεπτεμβρίου 2014, έκλεψαν 5 οχήματα και έκαναν 7 διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και 4 απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ