Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Παπαμιμίκος: Δεν μπορούν κάποιοι να διατηρούν προνόμια που ανήκουν σε άλλες εποχές

Andreas-Papamimikos Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να μην παίρνει μια μικρή μειοψηφία των συνδικάτων τις αποφάσεις για απεργίες.

«Εγώ θα σας μιλήσω πολύ ξεκάθαρα. Γίνεται μία συζήτηση για τον συνδικαλιστικό νόμο, έναν συνδικαλιστικό νόμο από το 1982. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό να μην υπάρχει μία διάταξη που θα προβλέπεται για να μπορέσει να κηρυχθεί μία απεργία να απαιτεί τη συναίνεση του “50+1” των μελών ενός συνδικάτου και όχι μόνο μιας μικρής μειοψηφίας που συμμετέχει σήμερα στις συνελεύσεις συνδικάτων. Αυτό βλέπουμε σε αρκετές επιχειρήσεις, αυτό βλέπουμε στα Πανεπιστήμια. Που είναι το παράλογο; Υπάρχει σήμερα κάποιος που να διαφωνεί ότι στην Ελλάδα κάναμε για πολλά χρόνια κατάχρηση του δικαιώματος αυτού;» είπε ο κ. Παπαμιμίκος.

Και πρόσθεσε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουμε το φαινόμενο σε πολλές επιχειρήσεις να εργάζονται 500 άτομα και 30 άνθρωποι να παίρνουν αποφάσεις για να κλείνουν οι επιχειρήσεις. Οταν έχεις μία πολύ μικρή μειοψηφία, το βλέπουμε είτε σε συνελεύσεις πανεπιστημίων, είτε σε συνελεύσεις συνδικάτων, βλέπουμε συντριπτικές μειοψηφίες να αποφασίζουν για απεργίες».
Στην ερώτηση αν είναι θετικά διακείμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, του “50+1″, κάτι με το οποίο φέρεται να είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε: «Θεωρώ ότι κάθε λογικός Έλληνας θα το έβλεπε θετικά. Οπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για τις συνδικαλιστικές άδειες. Με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αυτοχρηματοδότησης των συνδικάτων θεωρώ ότι θα έπρεπε να δούμε μία αναπροσαρμογή των συνδικαλιστικών αδειών».
Και ανέφερε: «Δεν μπορεί κάποιοι να επιμένουν να διατηρούν προνόμια που ανήκαν σε άλλες εποχές. Δεν χρειάζεται καμία τρόικα για να μας επιβάλλει τα αυτονόητα. Εμείς από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να στηρίζουμε τους εργαζομένους, οφείλουμε όμως να στηρίζουμε και τους εργοδότες που εργάζονται και ενδιαφέρονται για να προκόψουν. Οχι εκείνους που θέλουν επιχειρήσεις εγκλωβισμένες οι οποίες δεν μπορούν να παράξουν, δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά».