Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητσοτάκης πάει Παρίσι – Τι θα πει στην τρόικα για απολύσεις, μισθολόγιο, αξιολόγηση

Οι υπολειπόμενες 5.500 απολύσεις, το νέο μισθολόγιο αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγηση στο Δημόσιο, θέματα τα οποία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι έχουν κλείσει, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.
Αυτός είναι και ο λόγος που στη συνάντηση θα δώσει το παρόν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εξηγήσει από κοντά στους εκπροσώπους των δανειστών:
-Από πού θα βρεθούν οι υπόλοιπες απολύσεις. Στο ΥΔΜΗΔ τονίζουν ότι έχουν ήδη βρεθεί από τους πειθαρχικά ελεγκτέους, του υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,  τα νομικά πρόσωπα του υπουργείων Υποδομώ ν και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τους 1.800 συμβασιούχους, που παρέμεναν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις.
-Πώς θα εφαρμοσθεί και τι θα εξοικονομηθεί από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από 1.1.2015 για τους νεοεισερχόμενους, από1.7.2015 για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με την εξάλειψη της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και για όλους τους υπαλλήλους από 1.1.2016
-Να παρουσιάσει το σχέδιο για το πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, θα βασισθεί στο ΠΔ 318του 1992.
Να σημειωθεί ότι από τη Βασιλίσσης Σοφίας εκπέμπεται μήνυμα ότι τα θέματα του ΥΔΜΗΔ έχουν κλείσει, κάτι που είπε χθες δημοσίως και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.