Είναι διαλυτικοί και εθνικά ανεύθυνοι, αυτοί που προσπαθούν την πιο κρίσιμη στιγμή για τη μεταμνημονιακή εποχή αλλά και για το πέρας των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση. Αντί να ενώσουν τη φωνή τους για ένα αρραγές Ελληνικό μέτωπο.
Και ποιοι είναι αυτοί;
Πρώτον. Οι ΑΝ.ΕΛ, που εκ του ασφαλούς δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αν οδηγηθεί η Ελλάδα στις εκλογές και με βάση τις δημοσκοπήσεις .. δεν μπαίνουν στη Βουλή. Και το δηλώνουν εκ του ασφαλούς όσο βλέπουν πως σχηματίζεται η ομάδα στη Βουλή των 180 και πλέον. Τσάμπα μάγκες δηλαδή.
Δεύτερον. Ο γραφικός ΣΥΡΙΖΑ γιατί την ώρα που η Ελλάδα καίγεται (από πολλά μέτωπα: αγορές, δανειστές, Τουρκία) ..αυτός φτιάχνει ψηφοδέλτια. Αντί να συνεισφέρει στον διάλογο για εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα, βρίσκεται στον αντίποδα της ανάπτυξης, προσπαθώντας να αναδειχθεί μέσα από το βούρκο και το χάος που και ο ίδιος προκαλεί. Ακόμη προσπαθεί με θεσμικά πλήγματα και βγεί πάνω από το Σύνταγμα και να μεταφράσει κατά βούληση τις πολιτικές συγκυρίες ή να επιθυμεί να ρίξει μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση από τις δημοσκοπήσεις (που δεν δίνουν καν αυτοδυναμία..).
Τρίτον. Οι «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται εκτός κυβέρνησης. Όσα στελέχη της πράσινης παράταξης δεν βρέθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα, τι σύμπτωση, ζητούν αλλαγή αρχηγού ή εκφέρουν τον πύρινο λόγο προτού πηδήξουν από το καράβι. Και φυσικά είναι οι ίδιοι που πολέμησαν το σχήμα της Ελιάς και που τώρα χάρη στο ποσοστό των ευρωεκλογών – για το οποίο εργάστηκαν άλλοι – συζητούν πάλι για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Έτσι σε ένα κλίμα γενικής απαισιοδοξίας και πολιτικής αποστεθεροποίησης που επιχειρείται να δημιουργηθεί, ίσως χάνεται η είδηση που αποτελεί ένα καίριο πλήγμα στην γραφειοκρατία για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων. Για 103 βιομηχανικές δραστηριότητες, που αφορούν 897 επαγγέλματα. Ίσως χάνεται η είδηση πως με ένα κλικ δημιουργείται επιτέλους μία επιχείρηση, όταν δηλαδή μία ιδέα γίνεται πράξη.
Και αυτό είναι μία πολιτική πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε με πάθος επί Δένδια και υπογράφηκε χτες από τον Σκρέκα. Όμως και σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ΟΧΙ.
Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισκέφτηκε χτες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενεργοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, για να θυμίσει στους Έλληνες πως υπάρχουν ισχυρές δομές όπως αυτές της Άμυνας, που μένουν όρθιες στις επάλξεις, παρά τις διαλυτικές προσπάθειες.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr