Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου και οι εθνικές ανάγκες!

venizelos

Για ακόμη μία φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως εκτός από τη συμφωνία με την τρόικα «αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε και ένα κλίμα εσωτερικό συναίνεσης και σταθερότητας, που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματά μας, τα δημοσιονομικά».
Επίσης διαβεβαίωσε εκ νέου πως η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δυνατό και όπως είπε ο  στόχος είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Σε ερώτηση για το εάν «θα προλάβουμε» είπε: «Θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες, γιατί έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία- όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Για το… περίφημο mail της τρόικας είπε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν ορισμένες απόψεις κι εμείς έχουμε τις δικές μας με βάση τις προτεραιότητες της χώρας, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κάποια πράγματα. Εμείς προτάσσουμε πάντα το δικό μας συμφέρον, τη δική μας οπτική γωνία, την εθνική, την αναπτυξιακή, την κοινωνική».
Σε ερώτηση για το εάν το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση, απάντησε πως το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση μόνο για διοικητικού χαρακτήρα θέματα.
«Δεν είναι για ζητήματα που αφορούν την ουσία που απασχολεί κάθε συνταξιούχο, δηλαδή το πόση σύνταξη παίρνει. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» κατέληξε.

ysterografa.gr