Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

7η Τοπική Ανταλλαγή Σπόρων Μεσσηνίαs


Σας καλούμε στην 7η Τοπική Ανταλλαγή Σπόρων, μια εορταστική συνάντηση επώνυμων και ανώνυμων σποροφυλάκων που πιστεύουν στην ανάγκη προστασίας και ελεύθερης διακίνησης των παραδοσιακών μας σπόρων.
Οι τοπικές ανταλλαγές σπόρων στην Μεσσηνία έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια και είναι μια ανοιχτή συνδιοργανωση, φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης μας, με το όνομα Ανώνυμοι Σποροφύλακες. Οι ανταλλαγές είθιστε να οργανώνονται 2 φορές το χρόνο και με αφορμή  το πρόγραμμα εποχιακών σπορών του αγροκτήματος.
Οι Ανώνυμοι Σποροφύλακες εδράζονται και συνεργάζονται με το Αγρόκτημα Φοίφα. Η Ανταλλαγή  θα γίνει στον Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ  και είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει. Όσοι δεν έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές θα μπορούν να προμηθευτούν σπόρο. Όσοι όμως έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές η επιστροφή σπόρου κρίνεται απαραίτητη.
Θα υπάρξουν ενημερώσεις:

  • για την νέα νομοθεσία των σπόρων από τον ΕΛΓΩ-ΔΗΜΗΤΡΑ 
  • για την οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίησης από την ομάδα RE:THINK
  • για την δράση "ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ" απο την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου
  • για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο αγρόκτημα Φοίφα και τις δυνατότητες συνεργασίας από την ομάδα του Αγροκτήματος
Η Ανταλλαγή συνδιοργανώνεται από τους:
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, Seed for a changeRE:THINK, Ελγώ-ΔήμητραΠεεκπε ΠελοποννήσουΣυνεταιρισμός Προσεχώς 

Αγρόκτημα Φοίφα