Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Χτύπημα» Μητσοτάκη σε Μητρόπουλο: Τον εμπλέκει σε παράνομες μονιμοποιήσεις σε δήμους – Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Ένα πόρισμα-«φωτιά» για τις προσλήψεις στο Δήμο Δραπετσώνας έβγαλε από την… τσέπη του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης, εκθέτοντας το ρόλο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος, ως εργατολόγος, αποφαινόταν το 2005 ότι η μετατροπή συμβάσεων είναι παράνομη.
Κ.Μητσοτάκης: Το πόρισμα είναι κόλαφος
Ειδικότερα, το πόρισμα αφορά στο Δήμο Δραπετσώνας και, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το συνέταξε ο σύμβουλος επιθεωρητής του ΑΣΕΠ. Το πόρισμα είναι κόλαφος, διότι καταδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο τι συνέβαινε στους δήμους εκείνη την εποχή και επιβεβαιώνει ότι οι συμπαιγνίες έγιναν σε πλήρη γνώση υπαλλήλων και δημοτικών αρχών. Το πόρισμα αναφέρει πως αναζητήθηκε τεκμηριωμένη  επιστημονική γνώμη για το αν πληρούνται τα κριτήρια και απευθύνθηκαν σε εσάς, κ. Μητρόπουλε. Λογικό, είστε εργατολόγος. Τους απαντήσατε λοιπόν εσείς ότι ουδείς πληροί τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος».
Και συνέχισε: «Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι καμία μονιμοποίηση δεν μπορούσε να γίνει, γι” αυτό και αποφάσισε να πάει στον εργατολόγο κ. Μητρόπουλο».
Όπως είπε ο υπουργός, στο πόρισμα καταγράφεται και η αναφορά μιας υπαλλήλου, που λέει ότι «πήγα και εγώ στον κ. Μητρόπουλο να μου πει την άποψή του και μου απάντησε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη μονιμοποίησή μου».
«Δάσκαλε που δίδασκες…»
Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Δάσκαλε που δίδασκες… Βάλανε λοιπόν άλλα στοιχεία και παραπλάνησαν το ΑΣΕΠ. Αυτό που έγινε στη Δραπετσώνα, έγινε και αλλού… Ποιος πρέπει λοιπόν να πληρώσει; Όλοι παραπλανημένοι είναι σε αυτό τον τόπο; Έχει ευθύνη η δημοτική αρχή και ερευνάται σε βαθμό κακουργήματος. Κατά το πόρισμα η ζημία είναι 2,1 εκατ. ευρώ από αυτή την ιστορία και αφορά μόνο ένα δήμο. Ξέρατε τα πάντα. Μας λέτε για φουκαράδες, αλλά και κάποιοι άλλοι φουκαράδες έμειναν απ” έξω, που δεν μπόρεσαν να κάνουν χρήση του Διατάγματος. Αυτή είναι η Αριστερά των ίσων ευκαιριών;».
Η παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, που υποστήριξε πως υπήρξε συναλλαγή «δημάρχου και πολιτών, όπου ο πρώτος με παράνομη πράξη αγόρασε την ψήφο τους, χρεώνοντας το λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη».
Η αντίδραση Μητρόπουλου
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε: «Δεν τους είπα είστε παράνομοι, αλλά δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις του Διατάγματος Καραμανλή, γιατί σας εκμεταλλεύτηκε».
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «ορκίστηκε στον κατακτητή να προχωρήσει σε 150.000 απολύσεις» και εξήγησε πως «επειδή η τρόικα σας έδεσε στο δουλικό όρκο, πάτε σε Κερατσίνι και Ασπρόπυργο να ελέγξετε ανάπηρες εργαζόμενες… Δεν μπορεί όλοι μας -που χρεοκοπήσαμε την πατρίδα μας- να βάζουμε μοιρογνωμόνιο δέκα χρόνια μετά και να τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο. Ούτε στην κοινωνία των πιθηκανθρώπων δεν γίνονται αυτά».
Τέλος, επισήμανε ότι το ΑΣΕΠ έχει ήδη αποφανθεί οριστικά για τις συμβάσεις που έχουν μετατραπεί με Προεδρικά Διατάγματα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλετε ρύθμιση τώρα, ώστε αυτομάτως για κάθε έναν που φεύγει από τον έλεγχό σας, να μπαίνει κάποιος από εκείνους που έμειναν τότε απ” έξω».
aftodioikisi.gr