Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει
 Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

  Στη δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές  Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νοτιά καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι ενώ το βράδυ στα νοτιά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.

Στις περιοχές που δέχτηκαν τα πρώτα χιόνια, η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός, ενώ θεαματική είναι και η πτώση του υδράργυρου σε όλη την Ήπειρο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι συνεχίζουν να επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, συνεχίζουν να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν γίνονται τα τοπικά δρομολόγια στις γραμμές Σαλαμίνα-Πειραιά και Φανερωμένης Σαλαμίνας - Ελευσίνα.

Κανονικά γίνονται τα τοπικά δρομολόγια από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα.

Από το απόγευμα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο Ρίο-Αντίρριο που είχαν διακοπεί για λίγες ώρες.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τις πρωινές ώρες ιστιοφόρο χωρίς επιβαίνοντες προσέκρουσε στον προβλήτα του αλιευτικού καταφύγιου στο λιμάνι του Λαυρίου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων.

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου για την απάντληση των υδάτων. Το ιστιοφόρο στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από ταχύπλοο στο λιμάνι του Λαυρίου. Από την πρόσκρουση δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.