Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( video)

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στις 6 Αυγούστου , όπου εορτάζει η  ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ. Χελυδορίου Ευρωστίνης Κορινθίας, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos
Μεντουριάνικα


Στη Μεταμόρφωση

Απόψε παραμονή της Εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .