Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Στην Πελοπόννησο οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Εμφάνιση DSC_3304.jpg


Στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθούν οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τον Ιούνιο του 2016, όπως συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο κ. Didier Besseyre, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας κ. Νίκο Κερασοβίτη και του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρου Καραβούλη.
«Στόχος μας είναι να εντάξουμε τα αγωνίσματα στο σκληρό πυρήνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τους χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να τα θεμελιώσουμε στη λογική της ευεξίας, που αποτελεί βασική μας πολιτική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρότεινε την εξακτίνωση των αγώνων σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους να αφομοιώσουν το χαρακτήρα της.
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια εξαιρετική οικονομική ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή και στο επίπεδο του αθλητισμού και του τουρισμού και στο επίπεδο της επιχειρηματικής δικτύωσης.
Ο κ. Besseyre εξήρε το πολιτιστικό απόθεμα και φυσικό κάλλος της Πελοποννήσου, στοιχεία τα οποία χαρακτήρισε καθοριστικά για την οριστική λήψη της απόφασης διεξαγωγής, και ανακοίνωσε ότι, δεδομένου του προβαδίσματος που έχει η Πελοπόννησος, το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού θα γίνει στην Πελοπόννησο, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο κ. Besseyre ζήτησε τέλος τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για μια επιτυχή διοργάνωση, αλλά και τη συνδρομή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη στην υπογραφή του πρωτοκόλλου της ιδρυτικής διακήρυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει περισσότερα από 20 αθλήματα και οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν τις 7,500 συμμετοχές, ενώ ο αριθμός μαζί με τους συνοδούς ξεπερνά τα 10,000 άτομα.