Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας !


Εμφάνιση knk-08aug2014.png
Οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος) συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια της εκστρατείας για τη λειτουργία του ως ένας ζωντανός δημόσιος χώρος με πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και ενάντια στα σχέδια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για οριστικό του κλείσιμο.
Τετάρτη 6 Αυγούστου
Εμφάνιση oriental.jpgΤην Τετάρτη 6 Αυγούστου στην αυλή του Κέντρου Νέων Κορινθίας διοργανώνεται Oriental Βραδιά με εργαστήρι χορού, χορευτική παράσταση, απαγγελίες ποιημάτων, χορευτική μουσική και γαστρονομικές απολαύσεις!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  • 6-9μμ Εργαστήριο / μάθημα oriental χορού για άνδρες και γυναίκες (με την Κωνσταντίνα Λίτσα)
  • 9μμ-…. Χορευτική παράσταση, απαγγελίες ποιημάτων, χορευτική μουσική
Είσοδος: δωρεάν (προαιρετική συνεισφορά στον κουμπαρά που θα υπάρχει για να καλυφθούν τα έξοδα της βραδιάς)
Ελάτε με την καλή σας διάθεση, κάποιο αγαπημένο ανατολίτικο φαγητό ή γλυκό ή ποτό της αρεσκείας σας, ναργιλέδες, ή μουσικά όργανα και όρεξη για χορό!!

Παρασκευή 8 Αυγούστου
    Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 9.45 μ.μ. θα προβληθεί η  κινηματογραφημένη παράσταση των αδελφών Αli και Hedi Tabhet σε συνεργασία με τον ακροβάτη -χορευτή Marthurin Bolze
Περιγραφή:  
  Όταν ο Hedi Tabet στα είκοσι του  έχασε το πόδι του από καρκίνο των οστών, η αγάπη του για την σκηνή έμεινε ζωντανή και σύντομα επανήλθε. Στο πρώτο μέρος βλέπουμε ένα χορευτικό ντουέτο που δοκιμάζει τα όρια της κίνησης και του σώματος. Στο δεύτερο μέρος εμπνέονται από τον  Γάλλο ποιητή Rene Char.
« Μοιάζουμε με τους βατράχους που μέσα στην ησυχία της νύχτας, χωρίς κανένας να μπορεί να τους δει, καλούν ο ένας τον άλλον κρώζοντας την αγάπη τους παραδομένοι στη μοίρα του σύμπαντος»      
    Είναι μια ποιητική παράσταση που διεισδύει στο καθαρό συναίσθημα και καταφέρνει μέσα από μια πρωτότυπη φόρμα, η οποία ενσωματώνει την τρέλα του τσίρκου, την τρυφερότητα του χορού και την υπόγεια διάσταση του ρεμπέτικου-- οι μουσικοί  Έλληνες και Τυνήσιοι παίζουν ζωντανά επί σκηνής-- να εξερευνήσει την βαθιά σχέση με τον άλλον αλλά και  με τον ίδιο τον  εαυτό μας.
     Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιάννη Νιάρχο που είναι ένας από τους μουσικούς της παράστασης, η οποία είναι ένας ύμνος στην ίδια τη ζωή και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. 
 
Σάββατο 9 Αυγούστου
Το  Σάββατο στις 9  Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία των Τζοελ και Ιθαν Κοέν «ΦΑΡΓΚΟ»
Πρωτοβουλία για τη διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας