Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Οι πολίτες απαιτούν αλλαγή πολιτικής για να επιβιώσουν

Οι πολίτες απαιτούν αλλαγή πολιτικής για να επιβιώσουν
Μόνο το 20% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 80% είναι δυσαρεστημένοι. 
Ο τουρισμός φέτος, αριθμητικά, δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τη ποιοτική και οικονομική του προσέγγιση που θα θέλαμε για τη χώρα μας. Ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον, αλλά απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα.

Ποσοστό 67% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους. Ικανοποιημένο με την επαγγελματική του κατάσταση μόνο το 30%. Το 70% του λαού μας θεωρεί ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο.
Ποσοστό 56% των Ελλήνων και 32% των πολιτών στην ΕΕ αισθάνονται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο φτώχειας, σύμφωνα έρευνα που διεξήγαγε το ευρωβαρόμετρο, την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Την ίδια ώρα ποσοστό 67% των Ελλήνων και 31% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους.
Σε ότι αφορά στην απασχόληση, 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 74% (-4%).
Όταν ρωτήθηκαν σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 70% απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 15% από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε, 28% θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και 47% σε λάθος.
Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας το επόμενο 12 μήνο, 17% θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 49% υποστηρίζουν το αντίθετο.
Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού για το επόμενο έτος υποστηρίζουν το 38% ότι θα είναι χειρότερη .
Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος, 16% προβλέπουν βελτίωση και 51% επιδείνωση της κατάστασης.
Βάζοντας σε προτεραιότητα τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 63% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 48% την οικονομία.
Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δηλώνουν 16% των ερωτηθέντων , ενώ 84% έχουν αρνητική άποψη. Στην Ε.Ε, 27% έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 68% διαφωνούν με τις επιλογές των κυβερνήσεων τους.
Το 91% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα και μόνο το 9% απαντά θετικά.
Στη Βουλή, εμπιστοσύνη δηλώνουν ότι έχουν 16% των Ελλήνων και στις δημόσιες περιφερειακές και τοπικές αρχές 31% .
Μόνο το 20% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 80% είναι δυσαρεστημένοι. Στην Ε.Ε τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 50% και 48% .
Καλή ποιότητα ζωής θεωρούν ότι έχουν το 26% των Ελλήνων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα κράτη-μέλη της Ε.Ε είναι 56% και κακή το 74% των συνανθρώπων μας, όταν στην Ε.Ε είναι 42%.
Το 95% των Ελλήνων και 88% των πολιτών στην Ε.Ε υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, ενώ 64% των Ελλήνων και 78% των Ευρωπαίων ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.
Τα πολιτικά κόμματα μπορούν να αντιληφθούν τι απαιτούν οι πολίτες για το μέλλον τους; Ας πάρουν τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο και ας προχωρήσουν σε άλλες πολιτικές πιο ευέλικτες και πιο ανθρώπινες.
newsbomb.gr