Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο κακός μας ο καιρός με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς!

Κακοκαίρι! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους! 
Τετάρτη 6 Αυγούστου σήμερα , εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στην μισή Ελλάδα, επικρατούν αρκετά άσχημες καιρικές συνθήκες  με πανίσχυρες καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα το απόγευμα
καθώς σε πολλά τμήματα της βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας, επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για όσους θα βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας,  χτυπάει τώρα, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία,  τη κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα, αλλά και τη βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο.

Τεράστια προσοχή τις επόμενες ώρες, ως και αργά το απόγευμα σε όλο τον νομό Αττικής και ειδικότερα στην πόλη της Αθήνας και στον Πειραιά.

Θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς, χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα της πόλης.

Προσοχή, καθώς ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι τεράστιος, ενώ μπορεί να σημειωθούν και πτώσεις δέντρων.

Προσοχή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ακραία το απόγευμα και μπορεί να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους για τις ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα στα τμήματα που σας προαναφέραμε.

Να μην στέκεστε κάτω από δέντρα, πάνω από ποτάμια και γενικότερα ρέματα και χειμάρρους, ενώ καλό θα ήταν κατά την διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων, να θέσετε εκτός λειτουργίας τις οικιακές σας συσκευές, διότι ενδέχεται μία πτώση κεραυνού να σας τις κάψει. 

  Καλό θα ήταν τις επόμενες 4-5 ώρες να μείνετε σε κλειστούς χώρου και να αποφύγετε τις περιττές εξόδους.