Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ακυρώθηκε η εκλογή της νέας περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

kalogirouΤην ακύρωση της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, μετά από ένσταση που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.
Σύμφωνα με την ένσταση, η κα. Καλογήρου, που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως από από τη θέση της γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Αυτό αναφέρεται στο κείμενο της ένστασής τους που δημοσιεύει το levosnews.net
Την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε με δήλωσή της η ίδια η κυρία Καλογήρου προσθέτοντας ότι προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανατροπή της απόφασης:
«Σύμφωνα με την  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Β’ Τμήμα), όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».