Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο Χαρδούβελης, ο ΕΝΦΙΑ και το “τετελεσμένο” των πρόωρων εκλογών – Εντολή Σαμαρά για την αποτίμηση των αξιών γης

Gikas-Hardouvelis

Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, και… στη μέση των διαασταυρούμενων πυρών του Αλέξη Τσίπρα προς τον Δημήτρη Σταμάτη και αντίστροφα, ο Υπουργός Οικονομνικών Γκίκας Χαρδούβελης θύμισε όσο πιο εμφαντικά μπορούσε, ότι είναι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός.
Η αποστροφή ωστόσο έγινε περισσότερο… ενδιαφέρουσα, όταν ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τη στοιχειώδη συναίνεση, για να σταλεί και ένα σαφές μήνυμα προς το εξωτερικό της χώρας, και ζήτησε μια… χάρη.
“Μην με φέρετε προ τετελεσμένων, τους επόμενους μήνες”, ήταν η φράση του Γκίκα Χαρδούβελη που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και σχόλια μεταξύ των βουλευτών.
Ο λόγος, προφανής: Τα “τετελεσμένα” που ανησυχούν τον Γκίκα Χαρδούβελη είναι φυσικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του φθινοπώρου.
Με τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά… παρατράγουδα μάλιστα, το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό.
Το απόγευμα έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου ότι, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, θα επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα επίπεδα του 2013, ώστε να διορθωθούν λάθη στον ΕΝΦΙΑ.

ysterografa.gr