Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Κύρτσος... απασφάλισε βόμβα για την "ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς"

Giorgos-Kyrtsos

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος… απασφάλισε “βόμβα”, με κείμενο το οποίο ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς.
Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο του Γιώργου Κύρτσου έχει ως εξής:
“Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις δυνατότητες ανασύνταξης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς με τον επαναπατρισμό στη ΝΔ στελεχών που προέρχονται από αυτήν αλλά κινούνται τα τελευταία χρόνια στο χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.
Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες γι’ αυτήν την ανασύνταξη, εφόσον οι προσπάθειες που έγιναν για να δημιουργηθούν ισχυρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ φαίνεται ότι οδηγούνται σε αποτυχία. Οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, οι οποίοι πρέπει να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012 κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό 10%, δίνουν τώρα μάχη για την πολιτική και εκλογική τους επιβίωση. Ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη κατέγραψε ένα ικανοποιητικό 2,7% στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, δεν αναμένεται όμως να πλησιάσει το 3% στις βουλευτικές εκλογές και να εξασφαλίσει έτσι την παρουσία στη Βουλή. Ακόμη χειρότερες είναι οι εξελίξεις για άλλα στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ όπως ο κ. Πολύδωρας και ο κ. Ζώης.
Εάν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για ανασύνταξη των δυνάμεων της λεγόμενης λαϊκής ή πατριωτικής Δεξιάς γύρω από τη ΝΔ θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν προσεκτικά και με ένα τρόπο που δεν θα τους αποξενώσει από το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού τους ακροατηρίου.
Κατά την άποψή μας, μια επιτυχημένη προσπάθεια συσπείρωσης αυτών των δυνάμεων γύρω από τη ΝΔ πρέπει να στηριχτεί στην αποφυγή προσωπικών στρατηγικών, στη διακριτική προσέγγιση και στην αποφυγή του εντυπωσιασμού, στον προσδιορισμό ορισμένων κοινών πολιτικών στόχων για να προβληθεί κάποιου είδους συνεργασία και στην αλλαγή ορισμένων πολιτικών θέσεων που στέκονται εμπόδιο στη συνεννόηση.
Πρόκειται για μία σύνθετη πολιτική άσκηση, η οποία όμως παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που γίνουν οι σωστοί χειρισμοί θα ενισχυθεί η συγκριτική θέση της ΝΔ, θα αποκτήσουν ξανά πολιτικό ρόλο στελέχη που διολισθαίνουν στο πολιτικό περιθώριο και θα περιοριστεί η μετακίνηση απογοητευμένων ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς προς τη Χρυσή Αυγή”.

ysterografa.gr