Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ και αντιρατσιστικό "μπλοκάρουν" τους 180

greek-Parliament

Οι περιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και του αντιρατιστικού νομοσχεδίου ρίχνουν ήδη βαριά σκιά στη στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης να διαμορφώσει προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε να πετύχει την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και να αποφύγει έτσι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Το θέμα του ΕΝΦΙΑ, με τα θυελλώδη λάθη που έγιναν και τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή που προκάλεσαν, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι… το σκέφτονταν, δεν είχε πλέον περιθώριο να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση, για λόγους πολιτικής επιβίωσης.
Σαν να μην έφτανε το παραπάνω αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ήρθε και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου να προκαλέσει νέες αντισυσπειρώσεις. Όχι απλά και μόνο με τις αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως και τη συγκρότηση μπλοκ από βουλευτές που είναι Ανεξάρτητοι και έστειλαν χθες επιθετική για την κυβέρνηση επιστολή.
Βουλευτές στις τάξεις των οποίων θα αναζητούνταν υπό άλλες συνθήκες εκείνοι που θα προσέθεταν τις ψήφους τους, για να συγκροτηθεί προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών.

υστερόγραφα