Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Με ειδικά βαγόνια μεταφέρονται οι σωροί των επιβατών του μοιραίου Boeing! (photo)

train

Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με την συντριβή του Boeing των Malaysia Airlines. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ έχουν φορτωθεί οι σωροί των επιβατών σε ειδικά βαγόνια – ψυγεία. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πλέον πως θεωρούν δεδομένα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ήταν αυτοί που κατέρριψαν το αεροσκάφος.
Εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το μοιραίο Boeing.
“Οι τρομοκράτες κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών πυραύλων στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους”, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε συνέντευξη Τύπου.
“Οι τρομοκράτες μετέφεραν 38 σορούς στο περιφερειακό νοσοκομείο (στο Ντονέτσκ). Για τα υπόλοιπα πτώματα, δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να τα έχουν πάει”, είπε ο Λισένκο.
Σύμφωνα με το Reuters εργάτες δήλωσαν πως δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής τοποθετήθηκαν μέσα σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.
Όπως αναφέρει το AFP οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ ενημερώθηκαν ότι 169 σοροί που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

ysterografa.gr