Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Από πυρκαγιά απειλήθηκε καταυλισμός Ρομά στην Αχαΐα

`Καυτή ημέρα` με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Όλες οι φωτιές αναλυτικά
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και φέρνει μαζί του, δυστυχώς και τις πληγές που το συνοδεύουν κάθε χρόνο. Και σήμερα Παρασκευή, δεκάδες ήταν τα μέτωπα πυρκαγιάς που σημειώθηκαν σε Κρήτη, Λάρισα, Μαγνησία, Αχαϊα, αλλά και σε μία αποθήκη χαρτικών στον Ασπρόπυργο. , με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός και να ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης τηης πύρινης λαίλαπας.
Επί ποδός βρίσκονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αχαΐα, αφού σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν δύο πύρινα μέτωπα, το ένα κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεύκας Πατρών και το δεύτερο στην περιοχή του Αλισσού.
Και στα δύο συμβάντα έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής και δίνουν μάχη για να σβήσουν και τις δύο νέες αυτές εστίες.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Σαγέικα, κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν έναν καταυλισμό Ρομά, με σύμμαχο τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά μετά από υπερπροσπάθεια, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.