Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Συγκρούστηκαν δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου - Συγκρούστηκαν δύο αεροπλάνα!
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όταν ένα αεροσκάφος της Aegean που τροχοδρομούσε, συγκρούστηκε με σταυθμευμένο αεροσκάφος της Meridiana, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο.
Πριν από λίγη ώρα, κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής, με τεχνικούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν τα δύο αεροσκάφη και να απελευθερώσουν την πίστα.
 Όλα ξεκίνησαν στις 17:50 όταν το αεροσκάφος της Aegean, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελ. Βενιζέλος – Μύκονος, συγκρούστηκε με ένα άλλο αεροσκάφος της ιταλικής εταιρίας Meridiana, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους της Aegean μέσα στην πίστα.
 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας πως "στις 17:50 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μυκόνου δυο αεροσκάφη τύπου airbus 320 είχαν επαφή στα ακροπτέρυγα τους, «λόγω κακής καθοδήγησης του εργαζόμενου της επίγειας εξυπηρέτησης». Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετακίνησης των 2 αεροσκαφών, καθώς η ΥΠΑ φρόντισε άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα Μυκόνου".