Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Μπορεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να προβλέπονται  με βάση το Σύνταγμα  για τον Ιούνιο του 2016 η απόλυτη θέση όμως του κ.Τσίπρα για την ανατροπή του κ.Σαμαρά σε λίγους μήνες, με αφορμή την αντικατάσταση του κ.Παπούλια, δεν αφήνει αδιάφορο το πολιτικό σύστημα της χώρας και τους ρυθμιστές του.  Αν πέσει ο κ.Σαμαράς θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασηκωθεί και αυτό είναι το ζητούμενο για την πάλαι πότε κραταιά τάξη της χώρας που ημέρα με την ημέρα χάνει τα προνόμια και την ασυλία της εις όφελος του λαού που υποφέρει και αρχίζει να ανασαίνει.

Ο κ.Αβραμόπουλος φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία και όχι άδικα. Με γέφυρες επικοινωνίας με τα άλλα κόμματα ακόμα και μέχρι την αντίπερα όχθη και το ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα, με αρχηγική εμπειρία κόμματος στο παρελθόν ανάλογη του κ.Σαμαρά, με διπλωματική ικανότητα απολύτως απαραίτητη για τα διεθνή φόρα, με συναινετικές δηλώσεις και ηγούμενος ενός ισχυρού Υπουργείου με επιτυχία και χωρίς παρατράγουδα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έστω και ως αντιπολίτευση αρχικά. 

Με την υπουργική του μαεστρία έχει καταφέρει να ισορροπήσει σε ένα Υπουργείο ναρκοπέδιο τα τελευταία χρόνια που στοίχισε την πολιτική καριέρα σε πλήθος πολιτικών και τραυμάτισε ακόμα και τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλο όταν ήρθε σε πλήρη ρήξη με τους στρατιωτικούς. Σε ένα Υπουργείο που βρίθει ανεξιχνίαστων σκανδάλων με εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων και ακραίες πολιτικές εκδηλώσεις που για πολλούς αναλυτές, δικαίως ή αδίκως, προμήνυαν πολιτικές εξελίξεις του παρελθόντος, ο κ.Αβραμόπουλος κατάφερε να εξευμενίσει τους πολεμοχαρείς Αρχηγούς που αλώνουν το Αιγαίο επιζητώντας αυτοϊκανοποίηση και λόγο ύπαρξης την ίδια ώρα βέβαια που δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για εκεί που χύνεται πραγματικά το αίμα των ανδρών και γυναικών της Συμμαχίας και κυρίως για τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα της Άμυνας.

Η κα Κεφαλογιάννη βέβαια με τα εκρηκτικά αποτελέσματα στον Τουρισμό που όλοι περιμένουν να μεταφραστούν σε οφέλη για την κοινωνία και όχι κέρδη της αλλοδαπής εκπροσωπεί το νέο αίμα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Με καταγωγή από την ηρωική Κρήτη που ανέδειξε τον Βενιζέλο έχει κάθε δικαίωμα να αποτελέσει το αντίπαλον δέος. Ολόκληρη Γερμανία εξάλλου έχει δείξει ότι μία γυναίκα μπορεί να κυβερνήσει μία χώρα και ίσως ολόκληρη την Ευρώπη με επιτυχία.

Δεν μένει να δούμε λοιπόν αν ο κ.Σαμαράς έχει την ικανότητα να εξαντλήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και η οποία αποδίδει καρπούς σύμφωνα και με τα διεθνή δημοσιεύματα και τις μετρήσεις της οικονομίας ή αν θα περάσει και εκείνος στην ιστορία ως μαχόμενος και πεσών, ως ώριμο φρούτο που κόπηκε από τον αδηφάγο Αλέξη και τους φίλους του. Από την κοινωνία που εκπροσωπεί και το σύστημα επιρροής της… 

Thedayaftergr