Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Τον τελευταίο του ανασχηματισμό της ελληνικής Κυβέρνησης καλείται να σχηματίσει ο κ.Σαμαράς. Αν αποτύχει και επιλέξει πάλι μία μίξη αρίστων, μετρίων και κακών επιλογών, προσπαθώντας να ισορροπήσει στην υπάρχουσα προβληματική πολιτική και κοινωνική κατάσταση, σύντομα θα οδηγηθεί στις εθνικές κάλπες. Αν επιτύχει και επιλέξει τους αρίστους, πολιτικούς ή μη, διακομματικά δημοκρατικούς, σκληρούς τιμωρούς και καταφέρει να φέρει ξανά τα χαμόγελα στα χείλη του απλού λαού θα οδηγηθεί στις εθνικές εκλογές το 2016 ως νικητής. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για δισταγμούς και συναλλαγές κομματικών Υπουργών, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Ελλάδας.

Αυτός ο ανασχηματισμός θα είναι ο πιο αποτυχημένος πολιτικά επικοινωνιακός ανασχηματισμός στη νεότερη πολιτική ιστορία. Το καλοκαίρι ξεκίνησε, το μουντιάλ σφυρίζει, οι πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ο λαός προσμένει τα μπάνια του, παντελώς αδιάφορος για ποιοι θα καθίσουν στις Υπουργικές καρέκλες. Μόνο το παρακράτος με τους προβεβλημένους πατριώτες του ελπίζει να διεισδύσει και πάλι στα κέντρα αποφάσεων για τη μοιραία καθυστέρηση στην επόμενη μέρα της χώρας. Αυτή είναι η χρυσή ευκαιρία του κ. Σαμαρά για κάτι διαφορετικό, μία ισχυρή επιλογή που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή της πολιτικής του με περισσότερο πολιτικά και κοινωνικά άξιες επιλογές προς μία Νέα Ελλάδα.

Το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται κάποιος άξιος και πρόθυμος αντικαταστάτης του Υπουργού Οικονομικών είναι ιδιαιτέρως λυπηρό. Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για πολλούς, αυτό που έφερε τόση δυστυχία σε τόσο πολλούς, δεν έχει κάποιον ικανό πολιτικό ανεξαρτήτου κόμματος για να να «σηκώσει» το πολιτικό βάρος της χρεοκοπίας του ελληνικού λαού. Καθαρό δείγμα έλλειψης πολιτικής ικανότητας συνολικά. Η εμφανιζόμενη δε επιλογή του κ.Σαμαρά αποτελεί τραγική κατάληξη τόσο ως προς την αφετηρία αυτού του ανασχηματισμού όσο και ως προς τον επίλογο, όταν τα δύο καρπούζια σπάσουν με κρότο στο έδαφος προκαλώντας τον πολιτικό σεισμό των επομένων εθνικών εκλογών, για άλλη μία φορά παρά φύση του Συντάγματος.

Σταυροδρόμι για τις πολιτικές εξελίξεις ο επικείμενος ανασχηματισμός και για τον ίδιο τον κ.Σαμαρά που αν δεν τολμήσει δεν θα έχει επόμενη ευκαιρία. Αν δεν βρει τους κατάλληλους δημοκράτες που θα δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων και τους ενώσει αυτοί θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο σε κάποιον άλλο. Όποιος και αν είναι αυτός ό,τι και αν φέρει… 

thedayaftergr.blogspot.gr