Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομίας η κυβέρνηση – Ποια ονόματα ακούγονται

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομίας η κυβέρνηση – Ποια ονόματα ακούγονται - Ακόμη και την Τετάρτη ενδέχεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός
Ακόμη μέχρι και αύριο, Τετάρτη, ενδέχεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο θα πρέπει να αποφασιστεί πρώτα, είναι το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, απόφαση από την οποία εξαρτάται και το από ποιους θα στελεχωθούν και τα υπόλοιπα υπουργεία.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης να αντικατασταθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται να μετακινείται στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, μοιάζει να είναι ειλημμένη. Ειλημμένη μοιάζει να είναι και η απόφαση ο κ. Στουρνάρας να μην αντικατασταθεί από τον Στ. Παπασταύρου, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν ο επικρατέστερος για τη συγκεκριμένη θέση καθώς συμμετείχε στις συζητήσεις με την τρόικα και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Εν τέλει, ο κ. Παπασταύρου φέρεται να θεωρείται πιο χρήσιμος στη θέση που έχει τώρα ως συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά.
Μέσα στην ονοματολογία που έχει ξεκινήσει για το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ακούστηκε ακόμη και το σενάριο του να αναλάμβανε το συγκεκριμένο υπουργείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ωστόσο η φημολογία αυτή μοιάζει να μην έχει βάση. Μετά την απόρριψη της περίπτωσης του κ. Παπασταύρου, ορισμένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για το υπουργείο Οικονομικών, είναι αυτά του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, καθώς και του Μάκη Βορίδη.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, η Τετάρτη θεωρείται «βολική» μέρα καθώς θα έχει επιστρέψει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναχωρεί για τη Νορμανδία. Σε περίπτωση που ο ανασχηματισμός δεν ανακοινωθεί κάποια στιγμή από το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, τότε αναμένεται πως θα μετατεθεί για την Τρίτη, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

eklogika.gr