Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ηλιας Ανδρικοπουλος:"Αυτοι ειναι οι στοχοι μου για την νεα αυτοδιοικητικη 5αετια - Eνωμένοι μπορούμε να τους πετύχουμε»

Τους βασικούς στόχους του για την νέα αυτοδιοικητική 5αετία στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανέπτυξε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στον δημοσιογραφο Νοτη Κομνηνακη και στην κάμερα του freddotv.gr και του Axion!

Ο κ. Ανδρικόπουλος, στη συνέντευξη  που μαγνητοσκοπήθηκε προ ημερών στο Ξυλόκαστρο ανέφερε ότι " Αυτή η 5αετία είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα  μέσα από το καινούργιο ΕΣΠΑ, θεωρώ ότι είναι μία δύσκολη μάχη αλλά συγχρόνως και μία χρυσή ευκαιρία για να δώσουμε πραγματικά στο τόπο αυτά τα οποία περιμένει.
Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια, με στόχο να προσφέρουμε στο τόπο κάτι τις.. Όχι πολλά λόγια, λίγα λόγια¨" τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος και συνέχισε τονίζοντας
" Αυτά τα οποία λέμε τα πιστεύουμε, τα στηρίζουμε , θα αγωνιστούμε γι αυτά και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα προσφέρουμε στο κόσμο."
Ο κ Ανδρικόπουλος πρόσθεσε "Βέβαια για όλη αυτή την προσπάθεια ο ένας συνδυασμός δεν φτάνει, πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια . Στόχος είναι η σύνθεσης , πρέπει να ξεχάσουμε το χθες , τα λάθη μας και τα μικρά για να πάμε ένα βήμα μπροστά για να πετύχουμε τα μεγάλα που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν με το νερό , τη διάβρωση την ανάπτηξη και με καινοτομίες ... Αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσω να επιλύσω ώστε να έλθει η πραγματική ανάπτυξη στο τόπο, στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Το μεγαλύτερο προβλημμα που υπάρχει με την καθημερινότητα του πολίτη είναι οι κοινωνικές δομές , το κυκλοφοριακό , η ασφάλεια του πολίτη , με τα οποία εμείς θα καταπιαστούμε...
Στόχος μας το νοικοκύρεμα του Δήμου, αλλάζουμε σελίδα  και με ήθος και την εργατικότητα μας να προσφέρουμε..
Τα εργαλεία μας για την ανάπτυξη του τόπου μας είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός.
Ανάπτυξη ( ορεινού - πεδινού) εναλλακτικού τρόπου τουρισμού όχι μόνο με τον θρησκευτικό αλλά και τον αθλητικό και άλλες ιδέες που έχουμε για να αξιοποιήσουμε τα μέρη μας υπάρχουν οι υποδομέςκαι να φέρουμε κόσμο στο τόπο μας ,. Ο Δήμο μας έχει πολλά μνημεία , Ιερές Μονές , Εκκλησίες , σπήλαια , ομορφα τοπία όπως ο Πευκιάς κ.α."

Τελειώνοντας ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι "Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και θέλει συμετοχή όλων, και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί .. για να προλάβουμε όλοι μεσα σε αυτή την 5ετία να προλάβουμε να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας ... όλοι μαζί ".

Ολόκληρη η συνεντευξη του  νέου Δημάρχου  στον δημοσιογραφο Νοτη Κομνηνακη και στην καμερα του freddotv.gr και του Axion στο video που ακολουθεί: