Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πρετεντέρης: Ο Σαμαράς θα γίνει... Σημίτης ή Καραμανλής;

Giannis-Pretenteris
Με άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης αναρωτιέται αν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την τύχη του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του 1999 και του 2009.
Όπως σημειώνει με νόημα ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, το 1999 ο Κώστας Σημίτης ηττήθηκε στις ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, μετά από μερικούς μήνες όμως κατάφερε να εξασφαλίσει τη συναινετική επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, με τη μικρότερη διαφορά που καταγράφηκε ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Δέκα χρόνια αργότερα, στις ευρωεκλογές του 2009, ο Κώστας Καραμανλής ηττήθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι θα μπλόκαρε την προεδρική εκλογή, και στις πρόωρες εκλογές που ακολούθησαν, έχασε και έπεσε από την εξουσία.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, από τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί το αν θα έχει την τύχη του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή.

ysterografa.gr