Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τι είπε ο Σαμαράς με τον (καραμανλικό) Δασκαλάκη

Samaras-Daskalakis
Για όσους έζησαν τη Νέα Δημοκρατία της περιόδου του Κώστα Καραμανλή, ο Μενέλαος Δασκαλάκης υπήρξε από τις πλέον ηχηρές σταθερές του συστήματος.
Άλλοτε επικεφαλής της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινσιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, ο Μενέλαος Δασκαλάκης υπήρξε μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, με συμμετοχή στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Στη συνέχεια, διαδέχτηκε τον εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο στο αξίωμα του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, που σηματοδότησαν μια βαριά ήττα για τη γαλάζια παράταξη, είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.
Στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή βρέθηκε από νωρίς στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη, και μετά την εκλογή του σημερινού Πρωθυπουργού στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε κεντρικούς ρόλους στον κομματικό μηχανισμό.
Μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μενέλαος Δασκαλάκης ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ο Μενέλαος Δασκαλάκης είχε ενεργό παρουσία και σε αυτή τη διπλή για τη Νέα Δημοκρατία μάχη των ευρωεκλογών και της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ τον είδαν με έκπληξη να βηματίζει σήμερα το πρωί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.
Με τους καιρούς να είναι… πονηροί, λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, η σημειολογία της εικόνας ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Και τα σενάρια άρχισαν να… χορεύουν, από την προοπτική αξιοποίησης του Μενέλαου Δασκαλάκη σε κεντρικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι την “εγκάρδια συνεννόηση” με το καραμανλικό στρατόπεδο, καθώς ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους λίγους που πραγματικά μιλούν απευθείας με τον Κώστα Καραμανλή.