Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το Βέλγιο της αλλαγής και της ανατροπής!

Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή για το Βέλγιο (VIDEO) 

Με γκολ των Φελαϊνί και Μέρτενς που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς το Βέλγιο κατάφερε να λυγίσει 2-1 την μαχητική Αλγερία που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Φενγκουλί,στο Μπέλο Οριζόντε, στο πρώτο παιχνίδι του 8ου ομίλου του Mundial και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Αλγερία η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς έβαλε δύσκολα στο... πολυδιαφημισμένο Βέλγιο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές βοήθησαν το Βέλγιο να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σε μία από αυτές και μόλις 5 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Φελαϊνί με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα στο 70΄. Δέκα λεπτά αργότερα η ανατροπή ολοκληρώθηκε με ακόμα έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, τον Μέρτενς να βρίσκει δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 80΄.
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Ουιτσέλ, Ντε Μπρόινε, Λουκακού (58' Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65' Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46' Μέρτενς).
ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66' Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71' Λασέν), Μοστεφά.