Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ

http://www.sofokleousin.gr/thumbnail.php?file=velgio_341638068.jpg&size=summary_large

Με την αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αλγερία, που θα διεξαχθεί στο «Estadio Mineirao» στο Μπέλο Οριζόντε, ξεκινάει η αγωνιστική δράση την έκτη μέρα της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στην αποστολή υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για καλή πορεία στη διοργάνωση και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού, Marc Wilmots. «Είμαστε έτοιμοι. Είναι ώρα για αυτή τη γενιά να αφήσει πίσω της τα βιβλία ιστορίας και να γράψει η ίδια ιστορία. Η ομάδα μου είναι διψασμένη και πρέπει να προχωρήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο 45χρονος τεχνικός, ενώ οι ποδοσφαιριστές –διά στόματος του Vincent Kompany- υποστήριξαν ότι δεν έχουν το παραμικρό άγχος και είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα. Σχετικά με τις μέτριες εμφανίσεις του Eden Hazard με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο μέσος της Τσέλσι θα βρίσκεται κανονικά στη βασική ενδεκάδα. Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν.
Καλή εικόνα και μόνο νίκες ήταν ο απολογισμός της Αλγερίας στα φιλικά προετοιμασίας.Ο Βόσνιος τεχνικός, Vahid Halilhodzic, προσπάθησε να… προσγειώσει τους παίκτες του μετά τον ενθουσιασμό από τις εμφανίσεις στα φιλικά, τονίζοντάς τους ότι το Βέλγιο δεν είναι ούτε Αρμενία, ούτε Ρουμανία. Στα αγωνιστικά τώρα, ο Halilhodzic αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Hilal Soudani, να ‘χει προβάδισμα έναντι του Islam Slimani για την κορυφή της επίθεσης.
 Βέλγιο και Αλγερία έχουν αναμετρηθεί δύο φορές κατά το παρελθόν. Και οι δύο συναντήσεις τους ήταν φιλικού χαρακτήρα. Στην πρώτη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου του 2002 στις Βρυξέλλες, αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, ενώ στη δεύτερη (στις 11 Φεβρουαρίου του 2003) το Βέλγιο επικράτησε άνετα με 3-1.