Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό, την ώρα που Ομπάμα και Μέρκελ ακόμη… σχεδιάζουν κυρώσεις στη Ρωσία! (video)

merkel
Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν και συζήτησαν για την κρίση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί διπλωματική λύση και να αποφευχθεί η σύρραξη, ενώ πρόκειται να υπάρξουν και νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε πως ΗΠΑ και ΕΕ είναι ενωμένες στο θέμα της Ουκρανίας, ενώ η Μέρκελ σημείωσε πως η 25η Μαϊου είναι πολύ σημαντική ημερομηνία, λόγω των εκλογών στη χώρα. Σύμφωνα με τη Μέρκελ, αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά τις προεδρικές εκλογές, τότε ΕΕ και ΗΠΑ θα επιβάλλουν και νέες κυρώσεις εναντίον του Πούτιν.
Από τη μεριά του ο Ομπάμα σημείωσε πως οι νέες κυρώσεις έχουν ήδη αποφασιστεί, ενώ εκτίμησε πως μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί αστάθεια στην περιοχή είναι η ρωσική προπαγάνδα.
Πάντως, την ώρα που Ομπάμα και Μέρκελ έκαναν δηλώσεις και… σχεδίαζαν κυρώσεις, στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονταν οι συγκρούσεις.
Τέσσερα ουκρανικά ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί στο Σλαβιάνσκ, ενώ νεκροί είναι τουλάχιστον δύο Ουκρανοί στρατιώτες. Οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής και δυστυχώς εκτιμάται πως ο αριθμός των νεκρών θα μεγαλώσει.
Πολύ αίμα χύθηκε, όμως, δυστυχώς στην Οδησσό, όταν σε συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για το θάνατο 38 φιλορώσων σε φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο των συνδικάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 άνθρωποι δεν κατάφεραν να βγουν και έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, ενώ οκτώ ακόμη σκοτώθηκαν, όταν πήδηξαν έξω από τα παράθυρα για να σωθούν…
 

video

ysterografa.gr