Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Πολιτική αλητεία από αλεξιπτωτιστές

eliabeni
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Λαμία επέκρινε τις πολιτικές μεταγραφές στελεχών  κάνοντας λόγο για «αλεξιπτωτιστές» και «πολυτελώς διορισμένους».  Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς που, όπως υποστήριξε, θέλουν «να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των στελεχών και για τον εαυτό του» για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Η Ελιά είναι μια συσπείρωση που την έχουμε ανάγκη ως προοπτική. Όλα στην κυβέρνηση κρίνονται σε αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και Ελιά».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το δικό του ρόλο «άχαρο», τονίζοντας πως ο ίδιος επιστρατεύτηκε «να αναλάβει αυτό το ρόλο για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης» όπως είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό δεν συνιστά ούτε απόλαυση ούτε πολυτέλεια».
Παράλληλα τόνισε,  πως «το βράδυ της 25ης Μαΐου η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι η έφοδος απέτυχε για πολλοστή φορά», προβλέποντας ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια» και σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές σημείωσε με νόημα ότι «το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνει την αντοχή αυτής της πολιτικής που την θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».
Επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στις πολιτικές μεταγραφές κατηγορώντας επώνυμα στελέχη, χωρίς να τα κατονομάσει, κάνοντας λόγο για «αλεξιπτωτιστές» και «πολυτελώς διορισμένους». Επίσης πολιτική αλητεία το να παραμένουν στην ευρωβουλή και να θέτουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό χώρο».
Κλείνοντας σημείωσε:
“Μου λέτε επίσης, υπάρχουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν ν’ αμφισβητήσουν εμένα που επιστρατεύθηκα ν’ αναλάβω το ρόλο αυτό, για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης;
Γιατί δε συνιστά ούτε απόλαυση ούτε -θα έλεγα- πολυτέλεια η άσκηση αυτού του ρόλουΚανείς δε μπορεί να είναι τόσο κυνικός, τόσο ανόητος και τόσο ανιστόρητος για να θέλει κάτι τέτοιο. Και πείτε ότι υπάρχει κι ένας άνθρωπος που το θέλει ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Μπορεί αυτοί να έχουν κάποιον οπαδό ή κάποια απήχηση;
Αλλά πρέπει να σας πω και το εξής, γιατί απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα: Κάποια στιγμή μέχρι κι ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο...”