Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

“Δίκοπο μαχαίρι” η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Ζάρρο στο Ξυλόκαστρο


“Δίκοπο μαχαίρι” η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Ζάρρο στο Ξυλόκαστρο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ του  isthmos.gr 

Τη στήριξη του στον υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αν. Ζάρρο και το συνδυασμό του ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ένα "δίκοπο μαχαίρι" αυτή η στήριξη και μένει να αποδειχτεί αν θα εξελιχθεί σε ένα στρατηγικό λάθος ή όχι καθώς πλέον ο υποψήφιος λογίζεται ως κομματικός.
Στην περιοχή είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα κόμματα αποφεύγουν να πάρουν θέση αφού με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα της διεύρυνσης ελαχιστοποιείται.
Για παράδειγμα, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αντ . Κλαδούχος απέφευγε τα χρίσματα όπως "ο διάβολος το λιβάνι" και φαίνεται η λογική αυτή απέδωσε αφού κέρδισε 3/3 φορές.
Στην περίπτωση λοιπόν που ο Αν. Ζάρρος βρεθεί σε ένα δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί που θα μείνουν εκτός "τελικού" θα γνωρίζουν ότι ψηφίζουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν π.χ. μείνει εκτός τελικού ο κ. Ανδρικόπουλος, φαίνεται λίγο δύσκολο κάποια παραδοσιακά "γαλάζια" στελέχη να ψηφίσουν κατ' αυτόν τον τρόπο και το ίδιο ισχύει και για σημαντικό κομμάτι του (πρώην ισχυρού) ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
Ίσως για το κόμμα να ήταν μία καλή επιλογή να ανακοινώσει τις στηρίξεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων όμως αυτό για τους υποψήφιους δεν φαίνεται να τους βοηθά ιδιαίτερα αν κρίνουμε από το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Κορινθίας.
Σε αντίθεση η τακτική της διεύρυνσης προς όλες τις κατευθύνσεις (με εξαίρεση τις ακραίες) του Βλ. Τσιώτου δείχνει να αποδίδει σημαντικά αφού στρατηγικά επέλεξε να μην περιοριστεί σε στενούς κομματικούς χώρους.
Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ και τις πρώτες εκτιμήσεις για τις εκλογές στο Ξυλόκαστρο. Stay tuned ..
-