Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Παρασιτούν πολιτικά


parasites
Σε 15 ημέρες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη νέα ευρωβουλή.

Τα κόμματα που επιθυμούν να καταστήσουν τις ευρωκλογές ως δημοψήφισμα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση, επιθυμούν ταυτόχρονα και την πολιτική κρίση.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές - χωρίς να έχει πει με ποιον και πως θα συγκυβερνήσει ...αφού «καταφέρει» να ρίξει την κυβέρνηση.

Το δε ΠΟΤΑΜΙ, θέλει απλά να κυβερνήσει και ο Σταύρος Θεοδωράκης να γίνει πρωθυπουργός.

Και οι δύο παρουσιάζουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό: Ζητούν την εξουσία χωρίς κανένα προγραμματικό λόγο. Χωρίς κανένα βιώσιμο σχέδιο είτε για την κοινωνία είτε για τη χώρα. Περιφερόμενοι στις πλατείες και τα καφενεία, χτυπούν τις πλάτες και υπόσχονται. Σχολιάζουν και ρουφούν ως σφουγγάρι την αγανάκτηση.

Είναι τραγικό πώς παρασιτούν πολιτικά από τη λαϊκή δυσφορία. Δεν συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάταξη της πατρίδας, «παρακαλούν» για τη λιτότητα, συντηρούνται από τη δυστυχία.

Η πολιτική συνεισφορά των κ.κ. Τσίπρα και Θεοδωράκη αποτελεί ύμνο στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Συνιστά πολιτική απάτη, η υφαρπαγή ψήφου, με μόνο γνώμονα τη λαϊκή αγανάκτηση τη στιγμή που η Ελλάδα, βλέπει επιτέλους ένα φως. Για άλλους μεγάλο, για άλλους μικρό. Αλλά βλέπει.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ, οφείλουν να καταθέσουν πρόγραμμα, από τη στιγμή που θέλουν να ρίξουν την υφιστάμενη κυβέρνηση.

Οφείλουν να πουν στον Ελληνικό λαό πως θα «σώσουν» την Ελλάδα. Διαφορετικά είναι μέρος του προβλήματος, είναι το ίδιο το πρόβλημα και όχι η λύση!!

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr